aA
Egipte prokurorai įsakė iškelti baudžiamąją bylą 36-erių metų vyriškiui, kuris kaltinamas turėjęs homoseksualių santykių su nepilnamečiu meilužiu, antradienį pranešė vietinė spauda.
Muminas Saadeddinas, apkaltintas savo jaunesnio nei 18 metų meilužio "garbės suteršimu" bei "tradicinių visuomenės papročių bei tradicijų laužymu", gegužės mėnesį privalės pasirodyti teisminės bylos nagrinėjime, kuris įvyks Zaqaziqo miestelio, esančio už 60 kilometrų nuo Kairo, vietiniame teisme.

Anot spaudos, porelė jau netgi buvo pasirašiusi saump vedybinius liudijimus.

Jeigu Saadeddinas bus pripažintas kaltu, jam gresia 3 metai kalėjimo. Tačiau vis dar neaišku, ar jo meilužiui, technologijos universiteto studentui, bylą bus taip pat iškelta.

Šis byla atkreipė Egipto spaudos dėmesį į pastebimai pakitusias socialines vertybes konservatyvioje Vidurio Rytų valstybėje, kurioje gyvena 64 milijonai žmonių ir daugelis iš jų yra musulmonai.

Beje, pagal Egipto baudžiamąjį kodeksą homoseksualūs santykiai tarp dviejų suaugusių žmonių nėra traktuojami kaip nusikaltimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.