Pernai per tą patį laikotarpį ji uždirbo 13 mln. eurų grynojo pelno.

„Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis teigė, kad pirmąjį šių metų pusmetį tiek klientai, tiek visa grupė patyrė nuostolių, atsiradusių dėl investicijų vertės mažėjimo, susijusio su geopolitiniais ir energetiniais iššūkiais.

„Geopolitinis nestabilumas, aukštos energijos ir žaliavų kainos, valstybių siekis suvaldyti infliaciją, recesijos baimė ir kiti faktoriai lėmė neigiamas nuotaikas daugumoje pasaulio finansų rinkų, o tai tiesiogiai atsispindėjo veiklos rezultatuose“, – tvirtino D. Šulnis.

„Tačiau rinkų svyravimai ir ekonominiai ciklai yra natūralus reiškinys mūsų profesionalioje veikloje – tai skatina prisiderinti prie pokyčių ir panaudoti atsirandančias galimybes, siekiant išsaugoti ir gausinti mums patikėtą valdyti turtą“, – sakė jis.

„Invaldos INVL“ nuosavas kapitalas šių metų birželio pabaigoje siekė 101,4 mln. eurų arba 8,58 euro akcijai – šie rodikliai buvo atitinkamai 10 proc. ir 10,56 proc. mažesni nei 2021 metų pabaigoje.

Grupės įmonių valdomas klientų turtas šių metų liepos 1 dieną, perėmus daugiau nei 29 tūkst. klientų ir 150 mln. eurų turto turintį „Mandatum Life” gyvybės draudimo verslą, siekė 1,7 mlrd. eurų ir buvo 5,8 proc. didesnis nei 2022 metų pradžioje (1,609 mlrd. eurų). Klientų skaičius, patikėjusių savo lėšas „Invaldos INVL“ grupei, išaugo 12,6 proc., iki 293 tūkstančio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją