aA
Lietuvos ambasadorius prie NATO Linas Linkevičius dar negavo oficialaus Lietuvos Vyriausybę formuojančių politinių jėgų siūlymo tapti krašto apsaugos ministru.
Rugsėjį Lietuvos liberalų sąjunga (LLS) oficialiai įvardijo L. Linkevičių kaip savo kandidatą į krašto apsaugos ministrus. L. Linkevičius jau vadovavo Krašto apsaugos ministerijai 1993-1996 metais, Lietuvą valdant LDDP administracijai.

Kaip BNS trečiadienį sakė L. Linkevičius, nors anksčiau su LLS vadovais buvo aptarta galimybė jam tapti KAM vadovu, po sekmadienį įvykusių Seimo rinkimų jis oficialaus pasiūlymo dar negavo.

"Jau ir anksčiau sakiau, kad priimti sprendimą galėsiu tik turėdamas oficialų pasiūlymą", BNS sakė L. Linkevičius.

Jis prisipažino negalįs teigti, kad galimas pasiūlymas jo nedomintų.

Kaip žinoma, naują Seimo daugumą ir Vyriausybę ėmėsi formuoti "naujajai politikai" atstovaujančios LLS ir Naujoji sąjunga (socialliberalai).

Praėjusį mėnesį socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas, Briuselyje susitikdamas su NATO vadovybe, pareiškė, kad Lietuvos įsipareigojimai iki 2001 metų padidinti išlaidas krašto apsaugai iki 2 proc. BVP yra nerealistiški.

A. Paulauskas siūlė šį įsipareigojimą nukelti vieneriems metams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.