aA
NASA antradienį vėl atidėjo daugkartinio erdvėlaivio "Discovery" paleidimą, kai mechanikai aptiko darbuotojų paliktą detalę, kuri galėjo sukelti grėsmę skrydžio saugumui.
Trečiadienį 19 val. 17 min. (23 val. 17 min. Grinvičo laiku) laivą bus vėl bandoma paleisti į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) atlikti montavimo misijos. Tai bus jau 100-asis paleidimas JAV daugkartinių ervėlaivių programoje.

Paleisti "Discovery" buvo bandoma nuo praėjusio ketvirtadienio, tačiau sutrukdydavo blogi orai ar nesklandumai dėl paprastų detalių - varžtų, vožtuvų.

Dabar skrydis buvo atidėtas dėl mažo, 224 gramus sveriančio vielokaiščio, kuris netvirtai laikėsi ant atramos tarp didelio išorinio kuro bako ir laivo korpuso. Mechanikai nustatė, kad erdvėlaiviui pakilus, ši detalė galėjo nukristi ir trenktis į laivo korpusą arba išorinį kuro baką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.