Remiantis bendrovės pranešimu biržai, konsoliduotos „Ekspress Grupp“ pajamos antrąjį 2022 metų ketvirtį sudarė 16,4 mln. eurų, o grynasis pelnas – 1,27 mln. eurų.

Per pirmuosius šešis šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, pajamos išaugo 23 proc. iki 29,8 mln. eurų, o grynasis pelnas padidėjo 12 proc. ir pasiekė 0,76 mln. eurų.

Pajamos iš skaitmeninio verslo per pirmąjį šių metų pusmetį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2021-aisiais, išaugo 28 proc. ir sudarė 76 proc. visų Grupės pajamų.

Anot „Ekspress Grupp“ valdybos pirmininkės Mari-Liis Rüütsalu, antrojo ketvirčio pajamos atitiko lūkesčius.

„Dėl visos rinkos augimo ir klientams pasiūlytų specialių lanksčių skaitmeninės reklamos sprendimų Grupės internetinės reklamos pardavimai buvo stiprūs. Reklamos užsakovai vis daugiau lėšų investuoja į interneto kanalus, o tai atveria naujų galimybių „Ekspress Group" įmonėms“, – teigia. M. L. Rüütsalu.

Valdybos pirmininkė pridūrė, kad, nors pirmąjį pusmetį fiksuotas stiprus augimas, Grupė supranta, jog dėl silpnesnės ekonomikos antrąjį pusmetį gali kilti didesnių rizikų, ir yra pasiruošusi greitai reaguoti.

„Dvylikos proc. grynojo pelno augimui šiek tiek sutrukdė didesnės darbo jėgos ir kitų sąnaudų kainos – pirmiausia popieriaus, energijos išteklių ir paslaugų“, – sako M. L. Rüütsalu.

Šį birželį, palyginti su praėjusių metų birželio mėnesiu, „AS Ekspress Grupp“ skaitmeninių prenumeratų apimtis padidėjo 34 proc. ir pasiekė iš viso 151 tūkst. prenumeratų.

Svarbus Grupės „Ekspress Grupp“ įvykis buvo sutarties dėl Lietuvos naujienų agentūros ELTA įsigijimo sudarymas. Šio sandorio tikslas – sustiprinti ir modernizuoti šimtmetį skaičiuojančią naujienų agentūrą, pasiūlant modernų ir objektyvų informacijos šaltinį Lietuvos ir užsienio žiniasklaidai, bei paskatinti konkurenciją Lietuvos naujienų rinkoje.

„AS Ekspress Grupp“ – lyderio pozicijas užimanti žiniasklaidos grupė, vystanti internetinės žiniasklaidos, knygų ir žurnalų leidybos ir laikraščių verslą Baltijos šalyse. Grupė taip pat valdo elektroninę bilietų pardavimo platformą ir fizinių bilietų platinimo tinklą Latvijoje ir Estijoje. 1989 metais veiklą pradėjusi „Ekspress Grupp“ šiuo metu turi daugiau nei 1 400 darbuotojų, jai priklauso skaitomiausi naujienų portalai Baltijos šalyse, leidžiami populiariausi dienraščiai ir savaitraščiai, taip pat dauguma populiariausių žurnalų Estijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją