aA
Naująjį ministrų kabinetą formuosiančio "naujosios politikos" aljanso kandidatas į premjerus Rolandas Paksas žada "spausti" JAV kompaniją "Williams" kad ji laikytųsi įsipareigojimų, numatytų sutartyje su Lietuvos Vyriausybe dėl bendrovės "Mažeikių nafta" pardavimo.
Tačiau R. Paksas teigia, kad, tapęs premjeru, nesiruošia siekti sutarties su "Williams" nutraukimo.

"Aš puikiai suprantu, ką reiškia tarptautinė sutartis tarp amerikiečių kompanijos ir Lietuvos, ir aš puikiai įsivaizduoju, ką reikštų, jeigu dabar Lietuva vienašališkai ją nutrauktų", sakė R. Paksas televizijos TV3 antradienio vakaro žinių laidoje "Karštoji kėdė".

R. Paksas, pernai penkis mėnesius vadovavęs tuometinei konservatorių Vyriausybei, spalį atsistatydino, nesutikdamas pasirašyti sutarties su "Williams", nes įvertino ją kaip nenaudingą Lietuvai.

Praėjus vos metams, R. Paksas grįžta į premjero postą, ketindamas pasikvieti į naująjį kabinetą tuomet jo protestą parėmusius finansų ir ūkio ministrus - Joną Lionginą ir Eugenijų Maldeikį.

Anot būsimojo premjero, "mūsų reikalas padaryti, kad ta sutartis veiktų, kokia ji bebuvo pasirašyta, ir kad visos šalys laikytųsi savo įsipareigojimų".

"Mano giliu įsitikinimu, amerikiečiai savo įsipareigojimų nesilaiko", sakė R. Paksas.

Pasak jo, "kol kas niekam neatsirado politinės valios pakviesti juos į Vyriausybę ar į Seimą ir paprašyti: vyrai, laikykitės tos sutarties, kad ir Lietuvai būtų gerai, ir amerikiečiams būtų gerai".

R. Paksas nekonkretizavo, kurių sutartyje numatytų įsipareigojimų, jo vertinimu, neįvykdė JAV koncernas "Williams International", įsigijęs 33 proc. "Mažeikių naftos" akcijų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.