aA
Seimo rinkimų dieną virš įėjimo į Lietuvos radijo ir televizijos pastatą buvo pakabintas šūkis "Naujasis Seimas ir LRT - jėga".
Sekmadienį LRT aplankė ypač daug žmonių - visą dieną ir naktį per radiją ir televiziją buvo transliuojamos informacinės laidos, skirtos rinkimams.

Paprašytas pakomentuoti šio vakar jau nukabinto šūkio turinį, Lietuvos televizijos direktorius Romas Jankauskas atsakė: "Demonstravome ne atsidavimą Seimui apskritai. Norėjome pasakyti, kad LRT sieja viltis būtent su naujuoju Seimu. Senasis nesugebėjo įvesti abonentinio mokesčio, o jo politika atvedė LRT į dabartinę krizę. Gal bent naujasis Seimas pagaliau ryšis išvaduoti LRT iš valstybinės priklausomybės ir paversti tikra visuomenine televizija".

Radijo direktorė Jūratė Laučiūtė manė kitaip: "Man šitas šūkis nepatiko, nes jis dviprasmiškas. Nesu tikra, kad visi žmonės jį suprato ta prasme, kurią turėjo galvoje šūkio iniciatoriai".

Radijo direktorė teigė, kad su radijo vadovais dėl šūkių turinio niekas nesitarė.

Pasak R.Jankausko, minėtas šūkis buvo vienas iš daugelio, kuriais televizijos dailininkai apipavidalino tiesioginę rinkimų nakties transliaciją.

Ką kur užrašyti, dailininkai sprendę savarankiškai. Ant stalelių televizijos kavinėje buvo parašyta: "LRT sveikina naująjį Seimą".

R.Jankauskas prisipažino, kad teksto turinys buvo nustebinęs ir LRT generalinį direktorių Vaidotą Žuką, kuris šūkį pamatęs tik rinkimų dieną.

"Lietuvos rytas"