aA
Antradienį Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus susitikime su Portugalijos užsienio reikalų ministru Jaime Gama (Žaime Gama) aptarė dvišalių santykių ekonomikos, kultūros ir mokslo srityse plėtrą, aktualius tarptautinius klausimus bei santykius su kaimyninėmis valstybėmis.
Pristatydamas politinę padėtį, susiklosčiusią Lietuvoje po Seimo rinkimų, V. Adamkus patikino J. Gamą, kad suformavus naujajai Vyriausybei, šalies užsienio politikos tikslai - integraciją į Europos Sąjungą ir NATO - išliks nepakitę.

Kaip pranešė prezidento spaudos tarnyba, aptardamas Lietuvos ir Portugalijos dvišalius santykius, šalies vadovas pasidžiaugė, jog abi valstybes sieja vis glaudesnis bendradarbiavimas.

Susitikimo metu taip pat aptarta padėtis Jugoslavijoje ir Vidurio Rytų šalyse, Lietuvos geri kaimyniniai santykiai su Rusija, ypač Kaliningrado sritimi.

J. Gama vizitas - pirmasis tokio aukšto Portugalijos pareigūno apsilankymas Lietuvoje. 1999 metų vasario 11 dieną Lisabonoje su oficialiu vizitu lankėsi Lietuvos užsienio reikalų ministras Algirdas Saudargas.

J. Gama Portugalijos užsienio ministro pareigas eina nuo 1995 metų, o pernai buvo paskirtas ir nacionalinės gynybos ministru.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.