aA
Suskaičiavus reitingavimo rezultatus, pirmasis Algirdo Brazausko socialdemokratinės koalicijos kandidatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje sąrašo trejetukas liko nepasikeitęs.
Seimo rinkimuose A. Brazausko socialdemokratinė koalicija daugiamandatėje apygardoje surinko 31 proc. rinkėjų balsų ir būsimajame Seime gavo 28 vietas. Dar 23 mandatą socialdemokratinė koalicija iškovojo vienmandatėse apygardose, todėl iš viso naujajame Seime ji turės 51 mandatą.

A ntradienį Vyriausioji rinkimų komisija paskelbė Seimo rinkimų proporcinėje dalyje partijų sąrašų reitingavimo rezultatus. Balsuodami už partijų sąrašus, rinkėjai galėjo nurodyti penkis jiems labiausiai patinkančius kandidatus.

Po reitingavimo pirmuoju numeriu kandidatų sąraše išliko Lietuvos socialdemokratinės partijos (LSDP) pirmininkas Vytenis Andriukaitis, antruoju - Lietuvos demokratinės darbo partijos (LDDP) pirmininkas Česlovas Juršėnas, trečiąją poziciją ir toliau užima - Naujosios demokratijos partijos pirmininkė Kazimiera Prunskienė.

Šios trys partijos bei Lietuvos rusų sąjunga rinkimuose dalyvavo sudarę koaliciją ir bendrą kandidatų sąrašą.

Lietuvos rusų sąjungos pirmininkas Sergejus Dmitrijevas po reitingavimo smuktelėjo iš aštuntosios vietos į devintąją. Į ketvirtąją vietą iš penktosios pakilo LSDP garbės pirmininkas parlamentaras Aloyzas Sakalas.

Į penktąją vietą iš dešimtosios pakilo LSDP pirmininko pavaduotojas, parlamentaras Juozas Olekas. Iš ketvirtosios pozicijos į šeštąją nukrito LDDP atstovas parlamentaras Vytautas Einoris. LSDP atstovas parlamentaras Algirdas Butkevičius išliko septintojoje vietoje. Iš šeštosios vietos į aštuntąją nukrito operos dainininkas Eduardas Kaniava.

Į dešimtąją vietą iš devintosios smuktelėjo buvęs Vilniaus apskrities viršininkas, dabar verslininkas - Alfonsas Macaitis.

Tačiau nė vienas socialdemokratinės koalicijos pirmojo dešimtuko kandidatų nenukrito žemiau.

Tuo tarpu kituose dešimtukuose įvyko daugiau pasikeitimų.

Į Seimą pateks iš 43-sios vietos į 14-ąją pakilęs parlamentaras Virmantas Velikonis, iš 34 vietos į 16-ąją vietą pakilęs parlamentaras Justinas Karosas bei iš 47-os vietos į 21-ąją pakilusi parlamentarė Irena Šiaulienė. Visi jie iki šiol buvo LDDP frakcijos Seime nariai.

Socialdemokratinės koalicijos sąrašas daugiamandatėje apygardoje po reitingavimo, atmetus nugalėtojus vienmandatėse apygardose:

1. Aloyzas Sakalas
2. Eduardas Kaniava
3. Sergejus Dmitrijevas
4. Alfonsas Macaitis
5. Nikolajus Medvedevas
6. Gediminas Kirkilas
7. Juozas Bernatonis
8. Algirdas Sysas
9. Birutė Vėsaitė
10.Sigita Burbienė
11.Irena Šiaulienė
12.Algimantas Salamakinas
13.Ona Babonienė
14.Vladimiras Orechovas
15.Jurgis Utovka
16.Algirdas Kunčinas
17.Rimantas Ruzas
18.Kęstutis Kriščiūnas
19.Vasilijus Popovas
20.Algis Rimas
21.Mykolas Pronckus
22.Stasys Kružinskas
23.Jonas Budrevičius
24.Gintaras Didžiokas
25.Jonas Korenka
26.Antanas Valys
27.Julius sabatauskas
28.Purvaneckienė Giedrė

Socialdemokratinės koalicijos atstovai, nugalėję vienmandatėse apygardose:

1. Vytenis Andriukaitis
2. Česlovas Juršėnas
3. Kazimiera Prunskienė
4. Juozas Olekas
5. Vytautas Einorius
6. Algirdas Butkevičius
7. Virmantas Velikonis
8. Justinas Karosas
9. Petras Papovas
10. Zenonas Mačernius
11.Rimantas Sinkevičius
12.Roma Dovydėnienė
13.Janė Narvilienė
14.Vytautas Saulis
15.Jonas Jurkus
16.Mindaugas Bastys
17.Valentinas Greičiūnas
18.Zigmantas Balčytis
19.Bronius Bradauskas
20.Vydas Baravykas
21.Visvaldas Nekrašas
22.Gintautas Mikolaitis
23.Alfonsas Pulokas
BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.