aA
Regimantas Čiupaila Centro sąjungos narys

Kiek anksčiau sociologiniai reitingai mums liudijo pergalę, o pastaruoju metu jie buvo natūralūs. Vis dėlto mūsų partijos reitingas yra toks, kokį davė rinkėjai - Centro sąjunga pralošė lenktynes.

Savo laiku - pernai bei šių metų pradžioje mes visai neblogai dalyvavome partijų lenktynėse, bet paskutiniais mėnesiais mūsų partija užsižaidė.

Vertinant pačius sociologus, nors Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos “Baltijos tyrimai” reitingai mums būdavo palankūs, vis dėlto mes labiau pasitikėdavome ir labiau vertindavome Visuomenės nuomonės tyrimų centro “Vilmorus” duomenis.

Ir “Vilmorus” paskutinieji priešrinkiminiai duomenys mums liudijo 3,5 proc. Rinkimuose mes surinkome dar mažiau. O surinkome mažiau, nes atėjo labai daug žmonių, pagyvenę rinkėjai šįkart buvo ypač aktyvūs.

Mūsų elektoratas yra jaunesnis, labiau išsilavinęs, inteligentiškesnis, taigi, jei būtų atėję mažiau pagyvenusio amžiaus žmonių, mes būtume, ko gero, pasiekią 3,5 proc. Be to, šįkart netgi mūsų elektoratas dėl mūsų ketinimų mažinti valdininkų skaičių, nebalsavo už mus. Žodžiu, šįkart mes patys save pergudravome.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

Sociologai įtariami parsidavimu

Tai komentuoja:

Vladas Gaidys Visuomenės nuomonės tyrimų centro "Vilmorous" direktorius

Saulius Kubiliūnas Tėvynės Sąjungos (Lietuvos konservatorių) atstovas

Ramūnas Karbauskis Valstiečių partijos pirmininkas

Vytenis Andriukaitis Socialdemokratų partijos pirmininkas

Veidas