aA
Vilniaus visuomeninio transporto darbuotojai rengiasi visos dienos streikui.
Autobusų ir troleibusų parkų darbuotojų susirinkime antradienį nuspręsta visos dienos streiką surengti gegužės 18 dieną. Tą dieną Vilniaus miesto gatvėmis nekursuos nė vienas autobusas ar troleibusas.

Kaip BNS sakė specialiosios paskirties uždarosios akcinės bendrovės (SP UAB) "Vilniaus troleibusai" darbininkų sąjungos pirmininkė Danuta Iljina, jau visi metai vyksta derybos, piketai, streikai, ir "iki šiol valdžios nieko nepadaryta, tik pažadai".

Didžiųjų Lietuvos miestų visuomeninio transporto įmones slegia didžiulės skolos. Be to, kritus gyventojų mokumui, savivaldybės jau seniai nesiryžta didinti bilietų kainas.

"Situacija aiški - pinigų nėra, tačiau mes prašome, siūlome ir reikalaujame, kad mums leistų įvesti kontrolieres, kad galima būtų surinkti pinigus", sakė D. Iljina.

Anot jos, vilniečiai dar sugeba važinėti troleibusais bei autobusais su prieš metus ar daugiau spaudos kioskuose pardavinėtais bilietais.

D. Iljinos teigimu, visuomeninio transporto darbuotojų reikalavimai tebelieka tie patys - laiku mokėti ir padidinti atlyginimus, panaikinti savivaldybės įmonę (SĮ) "Susisiekimo paslaugos".

Vilniaus meras Rolandas Paksas pirmadienį spaudos konferencijoje sakė, kad ieško visuomeninio transporto pertvarkymo variantų, įskaitant galimą privatizavimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.