aA
Pirmadienį viename ištaigingiausių Lenkijos sostinės viešbučių "Victoria" prasidėjo lietuviškų patiekalų savaitė.
Anot viešbučio direktoriaus Mareko Stopczyko (Stopčiko), tai "istorinis įvykis", nes pastarąją pusę amžiaus Lenkijoje lietuviškai virtuvei atstovavo tik "lietuviški koldūnai", kurie nieko bendro su Lietuva neturi.

Varšuviečius su lietuviškais valgiais ėmėsi supažindinti Vilniaus "Žemaičių smuklė".

Jos savininkas Artūras Oželis žurnalistams sakė, kad į Varšuva atvežė visa tai, kuo džiaugiasi ir didžiuojasi lietuviai.

"Mūsų virtuvė labai riebi, labai nesveika, tačiau labai skani", spaudos konferencijoje sakė A. Oželis.

Nepaisant jo įspėjimo, gausus lenkų žurnalistų būrys gulte apgulė stalus su lietuvišku skilandžiu, "raudona" mišraine, lietuviška silke ir kmynų sūriu. Dar didesnio pasisekimo susilaukė vėdarai, didžkukuliai ir lietuviškas alus.

Svečius linksmina folkloro grupė "Griežikai".

Pastaruoju metu Lenkijoje gausėja lietuviškų akcentų: neseniai pasibaigė lietuviškų prekių paroda "Siūlo Lietuva", praėjusį šeštadienį Varšuvos priemiestyje Markuose kailių madas demonstravo bendrovė "Nijolė", o pirmadienį Varšuvos teatre "Rozmaitosci" buvo parodytas Oskaro Koršunovo teatro spektaklis "Ugnies veidas".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.