aA
Rinkėjų pasitikėjimo nepelniusi ir parlamentine jėga netapusi Centro sąjunga dalyvaus kituose Seimo rinkimuose, tačiau be jos ilgamečio lyderio Romualdo Ozolo.
"Partija ne tik neužsidaro, bus padarytos išvados dėl jos skyrių stiprinimo", spaudos konferencijoje antradienį sakė R. Ozolas.

R. Ozolo teigimu, antradienį jis susitiko su Naujosios sąjungos (socialliberalų) pirmininku Artūru Paulausku, tačiau pokalbyje buvo aptarti "tik pagrindiniai politiniai postulatai ir pati bendriausia politika".

"Trims Centro sąjungos nariams (išrinktiems į Seimą - BNS) rekomenduota dalyvauti "naujosios politikos" bloko veikloje, būti pilnavertėje Seimo apyvartoje", sakė R. Ozolas. Anot jo, "tai buvo ir A. Paulausko noras, nes reikia balsų, reikia mandatų".

Kaip žinoma, naują Seimo vadovybę ir Vyriausybę pareiškė formuosiančios vadinamąją "naująją politiką" išpažįstančios Lietuvos liberalų sąjunga ir Naujoji sąjunga, kurios, kartu paėmus, preliminariais duomenimis, turi 62 vietas parlamente. Tuo tarpu Seimo daugumą sudaro 71 narys.

Centristams naujajame Seime atstovaus tik vienmandatėse apygardose išrinkti ligšioliniai parlamentarai Gintaras Šileikis, Virginijus Martišauskas ir K. Glaveckas. Pastarasis, beje, prieš rinkimus pasitraukė iš CS rinkimų sąrašo, o vienmandatėje apygardoje Kaune buvo išsikėlęs pats.

O. Ozolas patvirtino, kad prisiima atsakomybę dėl partijos nesėkmės ir atsistatydina iš Centro sąjungos vadovo posto.

Kartu su juo atsistatydina partijos pirmininko pavaduotojai Egidijus Bičkauskas, Kęstutis Glaveckas ir Vidmantas Staniulis. Atsakomybę dėl pralaimėjimo turi prisiimti ir kai kurie partijos skyrių atstovai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.