aA
Baigęs kadenciją prezidentas Algirdas Brazauskas neslepia savo nusivylimo dėl politinių jėgų išsidėstymo po Seimo rinkimų ir teigia grįšiąs į pensiją. Seimo rinkimuose A. Brazausko socialdemokratinė koalicija iškovojo 51 vietą parlamente, tačiau tenkinsis opozicijos vaidmeniu.
Vyriausybę ir Seimo vadovybę formuos Rolando Pakso Lietuvos liberalų sąjunga ir Artūro Paulausko Naujoji sąjunga (socialliberalai), kartu gavusios 63 balsus.

Dienraščiui "Respublika" A. Brazauskas teigė manąs, kad socialdemokratinės koalicijos ir A. Paulausko pozicijos išsiskyrė, nes "liberalai ir socialliberalai nori būti valdžioje, o mes - norime daryti darbus".

"Aš noriu dirbti, o ne griebtis vieno ar kito portfelio", sakė A. Brazauskas.

Kaip žinoma. A. Brazauskas, kuris vadovavo koalicijai, tačiau nebuvo kandidatų sąraše, buvo laikomas kairiųjų kandidatu į ministrus pirmininkus.

Jis teigė dabar negalvojąs apie po pustrečių metų įvyksiančius prezidento rinkimus, o dabar liksiąs "toks, koks buvo - pensininkas".

Anot prezidento, jis nesakąs, kad socialliberalai ir liberalai "blogi žmonės", tačiau minėtosios politinės jėgos neturi jokio patyrimo.

"Kas dirbs? Jei iš jų tik 2-3 žmonės yra buvę Seime, kur tęstinumo principas? Kur parlamentinių tradicijų, diskusijų kultūros tęstinumas?", retoriškai klausė A. Brazauskas.

Jo teigimu, "šitaip valstybėje būti negali", kai "viskas pradedama nuo abėcėles, nuo pradinės mokyklos".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.