aA
Seimo nariu išrinktas Vytautas Šustauskas vakar ėmė spręsti dilemą - ar važiuoti dirbti į parlamentą, ar likti Kauno meru. Vakar radikalusis politikas pareiškė, kad per pusę metų būdamas miesto valdžioje jis yra padaręs Kaunui daug gero.
Seimo rinkimuose meras sakė dalyvavęs tik dėl to, kad taip derėjo pasielgti partijos lyderiui.

V.Šustauską sėkmė šiuose Seimo rinkimuose privertė suabejoti, kuo būti geriau - dideles galias turinčiu miesto meru ar vienišu Seimo nariu.

Pirmadienį Kauno miesto meras netgi kreipėsi į radijo stoties "Kelyje" klausytojus, klausdamas jų nuomonės, ką jam reikėtų toliau daryti.

Dauguma pasisakiusių klausytojų, kaip ir rinkėjų, patarė V.Šustauskui tapti Seimo nariu.

Vakar V.Šustauskas "Lietuvos rytui" teigė, kad galutinai apsispręsti turėtų per savaitę: "Jei neatsiras tinkamo kandidato į Kauno vadovus, vadovauti liksiu aš".

Politikai vakar prognozavo, kad Kauno mero rinkimai turėtų būti ilga ir varginanti procedūra, nes plataus politinio spektro politinėms partijoms, turinčioms savo kandidatus miesto taryboje, sunkiai pavyksta susitarti.

"Šiandien turbūt yra liūdniausia mano gyvenimo diena", - vakar teigė V.Šustauskas, kalbėdamas apie savo sėkmę Seimo rinkimuose.

Jis apgailestavo, kad teks palikti Kauną, kuriam vadovavo šį pusmetį ir jau spėjo perprasti naujųjų pareigų subtilybes.

V.Šustauskas Seimo rinkimų eigą iki paryčių sekė miesto savivaldybėje.

"Džiaugiuosi, kad dirbant meru Kaune nieko blogo neatsitiko, nors kai kas miestui prognozavo pražūtį", - kalbėjo V.Šustauskas.

"Lietuvos rytas"