aA
Algirdo Brazausko socialdemokratinės koalicijos "Veikime kartu" nariai nenusiteikę likti "tylia opozicija" ir įsitikinę, jog šiuo metu tik jie yra pajėgūs suformuoti stabilią Vyriausybę.
Socialdemokratinės koalicijos, kuri, preliminariais duomenimis, laimėjo 51 vietą Seime, vadovai pirmadienį spaudos konferencijoje džiūgavo, jog per šiuos rinkimus "pasiekė to, ko siekė".

" Manome, kad žmonės, ateidami balsuoti už socialdemokratinę koaliciją, balsavo už mūsų supratimą, patirtį. Mūsų gretose daug labai patyrusių žmonių, kurie yra buvę Vyriausybės bei Seimo nariais", žurnalistams sakė socialdemokratinės koalicijos garbės pirmininkas A. Brazauskas.

Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis Vytenis Andriukaitis tvirtino, kad rinkimus laimėjo "socialdemokratinė Lietuva, kuri pasisakė už tas programas, kurios numato tam tikrą rinkos valstybinio reguliavimo sistemą".

"Pagrindinės programinės nuostatos, už kurias pasisakė rinkėjai, nurodo tam tikrą socialinės rinkos modelio kūrimą Lietuvoje. Mes galime konstatuoti, kad socialdemokratinė koalicija ne atsitiktinai gavo didžiausią rinkėjų mandatą, ji aiškiausiai išsakė šias nuostatas", sakė V. Andriukaitis.

Anot V. Andriukaičio, A. Brazausko socialdemokratinė koalicija "Veikime kartu" žada pakviesti į koaliciją jungtis tuos deputatus, kurie atstovauja panašioms programinėms nuostatoms: Lietuvos centro sąjungos, Valstiečių partijos ir Krikščionių demokratų sąjungos.

"Lietuvai šiuo metu reikalinga plataus spektro ir pasitikėjimo Vyriausybė. Turėtų vyrauti vyriausybės formavimo programinis principas, o ne politiniai žaidimai vardan postų. Manome, kad politiniai žaidimai vardan postų nesuformuotų stabilios Vyriausybės, o šiandien be socialdemokratinės koalicijos parlamente vargu ar galima formuoti stabilią Vyriausybę", sakė V. Andriukaitis.

LDDP lyderis Česlovas Juršėnas įsitikinęs, jog A. Brazausko socialdemok ratinė koalicija "Veikime kartu", Seime turėsianti daugiau nei trečdalį vietų, nepriklausomai nuo to, ar bus opozicijoje, ar valdžioje, turės galimybę savarankiškai spręsti įvairius konstitucinius, statutinius klausimus.

"N ereikės lankstytis, prašinėti kaip buvo šio Seimo pačioje pradžioje, reikšti nepasitikėjimą, interpeliacijas, inicijuoti Konstitucijos pataisas. Tai galės daryti viena mūsų koalicija be kitų malonės. Valdžioje ar opozicijoje - mes esame jėga, kurią suformavo mums palankūs Lietuvos rinkėjai", sakė Č. Juršėnas.

A. Brazausko socialdemokratinės koalicijos nariai teigė neabejoją, kad būtent jų koalicija sudarinės naująją Vyriausybę.

"K eistai atrodys Seime, kada daugiausiai laimėjusi vietų Seime partija bus priversta tapti opozicija. Mes dėjome visas pastangas ir susitikimų su žmonėmis metu mes sakėme, kad mes norime dalyvauti valstybės reikalų sprendime, kad mūsų koalicijoje iš tikrųjų yra daug patyrusių žmonių, ko, man atrodo, stokoja kiti. Žinoma, esame pasiruošę dalyvauti Vyriausybės formavime, tačiau čia ne viskas nuo mūsų priklauso", sakė A. Brazauskas.

Socialdemokratinės koalicijos garbės pirmininkas taip pat sakė, jog sunkiai įsivaizduoja Naujosios sąjungos bei Liberalų sąjungos koaliciją Seime.

"Sunku įsivaizduoti, kada skirtingos programos esminiais klausimais ir iš karto, taip greitai formuojasi į koaliciją. Tai pradedi galvoti, o kas čia bus per politinė struktūra, kas čia bus tokio, kokia programa tokios konsolidacijos. Į tą klausimą galvojau atsakyti ir pats nesugalvojau", sakė A. Brazauskas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.