aA
Sekmadienio pavakare Pagėgių pasienio policijos rinktinės ir Šilutės rajono policijos pareigūnai Panemunėje aptiko jau trečią per pastarąsias tris savaites kontrabandos sandėlį.
Kaip Eltą informavo Pasienio policijos departamentas, 1 tūkst. 564 pakeliai rusiškų cigarečių "Prima", "Prima Stoličnaja" ir "Lyder" surasti patikrinus vieną K.Donelaičio gatvės namą. Jo šeimininkė - 51-erių B.T. - pareigūnams aiškino, kad cigaretes jos garaže paliko nepažįstami asmenys. Už neteisėtą akcizinių prekių laikymą moteris bus nubausta administracine bauda.

Spalio 5 dieną Panemunės gyvenvietės Aušros gatvės 6-ajame name pareigūnai aptiko 535 butelius įvairių rusiškų alkoholinių gėrimų ir 5 tūkst. 381 pakelį cigarečių.

Dar vienas kontrabandos sandėlis rugsėjo 20 dieną aptiktas Aušros gatvės 4-ajame name ir šalia stovinčiame automobilyje, kuriuo pagal įgaliojimą naudojosi Rovšanas Musaibovas. Tada pareigūnai suskaičiavo 2 tūkst. 565 pakelius cigarečių ir 111 butelių įvairių rusiškų alkoholinių gėrimų. Neabejojama, kad Aušros gatvės 6-ajame name kontrabandininkai buvo įrengę prekių saugyklą, o 4-ąjį namą - pavertę prekybos tašku.

Beje, tas pats R.Musaibovas įkliuvo ir šį sekmadienį - Panemunės pasienio kontrolės punkto prieigose jis sulaikytas nešantis kontrabandos maišą - 200 pakelių rusiškų cigarečių "NL".

1967 metais gimęs R.Musaibovas neturi jokios pilietybės, tačiau yra gavęs leidimą nuolat gyventi Lietuvoje. Jis gerai žinomas pasienio policijos pareigūnams. Turima duomenų, kad vyriškis verčiasi alkoholio ir tabako gaminių perpardavinėjimu: iš vykstančių iš Kaliningrado srities į Lietuvą asmenų jis superka cigaretes bei degtinę, o vėliau šias prekes perparduoda vietinių kaimų gyventojams.

Šią savaitę turi įvykti R.Musaibovo teismas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.