aA
Algirdo Brazausko socialdemokratinė koalicija yra pasiruošusi formuoti Vyriausybę, tarnauti Lietuvos žmonėms, prisiimdama visą atsakomybę už socialdemokratinės politikos įgyvendinimą Lietuvoje.
Tai pirmadienį spaudos konferencijoje sakė šios koalicijos atstovas, Seimo narys Juozas Olekas. Pasak jo, Lietuvoje aiškiai pasirinktas socialdemokratinis kelias. Jis tikisi, kad socialdemokratinė koalicija būsimajame Seime turės per 50 vietų.

LDDP partijai atstovaujantis Juozas Bernatonis sakė, kad tiek vietų parlamente turinčią politinę jėgą bus sudėtinga izoliuoti. Žurnalistams pasiteiravus, ar bus bandoma pritraukti į galimą koaliciją Artūro Paulausko partiją, J. Bernatonis pasakė: "Mūsų negerbtų rinkėjai, jeigu mes po tos kampanijos, kurią vykdė A. Paulauskas su savo komanda, su jais tartumės". Jo nuomone, pirmiausia turėtų būti viešai atsiprašyta Prezidento A. Brazausko už tuos veiksmus, tada būtų galima pradėti tartis. "Mes dėl valdžios bet kokiomis priemonėmis nekovojame. Sudarysime koaliciją tik programiniu pagrindu ir tik su tais, kurie elgsis garbingai", - sakė J. Bernatonis.

J. Bernatonis priminė, kad 1996 metais po rinkimų konservatoriai paskelbė rezoliuciją dėl Mindaugo Stankevičiaus Vyriausybės veiksmų. Pasak jo, dabar socialdemokratinė koalicija ketina įregistruoti analogišką rezoliuciją. Joje būtų sakoma, kad faktiškai Andriaus Kubiliaus Vyriausybė neturi moralinės teisės priiminėti kardinalių sprendimų, ypač privatizavimo ir kitose srityse. "Mūsų rezoliucija tikrai nebus griežtesnė. Dabartinė valdžia turėtų civilizuotai perduoti valdžią kitoms politinėms jėgos ir nesiimti skubotų sprendimų, kurie gali pakenkti valstybei", - sakė J. Bernatonis.

LDDP atstovaujantis Gediminas Kirkilas pastebėjo, kad šie Seimo rinkimai iš esmės buvo klasikiniai, nes jie remiasi socialine ekonomine baze. Jis pastebėjo, kad sunkiau gyvenantys žmonės palaikė kairiuosius. G. Kirkilas pažymėjo, kad socialdemokratinė koalicija turėtų dabar aiškią persvarą Seime, jeigu prie koalicijos būtų prisijungusios Valstiečių partija, Lietuvos lenkų rinkimų akcija ir kitos politinės jėgos. Tačiau, pasak jo, koalicijos durys yra atviros.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.