aA
Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK), Seimo rinkimuose rėmusi centro politinių jėgų bloką - Lietuvos centro sąjungą, Naująją sąjungą (socialliberalus) bei Lietuvos liberalų sąjungą - neskuba daryti išvadų dėl rinkimų rezultatų ir būsimos savo pozicijos su galima valdančiąja koalicija.
"Dar vyksta susipažinimas su rezultatais ir per anksti reikšti oficialią Pramonininkų konfederacijos nuomonę", - sakė LPK atstovas spaudai Valdas Sutkus.

LPK viceprezidentas, "Vilniaus baldų kombinato" generalinis direktorius Petras Čėsna teigė, jog dabar tegul savo padėtį analizuoja politinės partijos, kaip jos sudarys Vyriausybę, o pramonininkams kol kas geriau palaukti ir nepulti reikšti nuomonės. Vis dėlto jis pridūrė, jog rinkimus laimėjo du pagrindiniai blokai

- A. Brazausko socialdemokratinė koalicija, už kurią balsavo tie žmonės, kurie nori, kad jais toliau rūpintųsi valstybė, bei Naujosios sąjungos ir liberalų blokas, kuriam balsus atidavė norintys verstis patys.

"Manau, visi, laimėjusieji rinkimus, supranta, kokia yra Lietuvos ekonomikos būklė. Sunkinti verslo sąlygas jau yra pavojinga, nors, aišku, reikia galvoti ir apie žmonių gyvenimo lygio kėlimą", - sakė P. Čėsna.

Lengvosios pramonės įmonių asociacijos prezidentas, "Audėjo" generalinis direktorius Jonas Karčiauskas tvirtino, jog asociacija rėmė kelias partijas, nes manė, jog nė viena negalės suformuoti Vyriausybės. Pasak jo, prognozės, jog Vyriausybė bus koalicinė, baigia pasitvirtinti. "Svarbiausia, kad Vyriausybėje būtų patyrusių bei nusimanančių apie ūkį žmonių, su kuriais būtų galima diskutuoti, ir kad Vyriausybė netrukdytų verslui dirbti", - sakė J. Karčiauskas. Šiuo metu, jo teigimu, yra remiamas ne Lietuvos gamintojas, kuris gali užtikrinti šalies ekonomikos augimą, bet importuotojas.

Dalies įmonių vadovų nuomone, Pramonininkų konfederacija, pasirinkusi ir parėmusi Naujosios politikos jėgas, nepralaimėjo, nes dvi remtos partijos įveikė rinkimų barjerą ir pateko į Seimą. Tolesnio darbo su jomis ir būsima Vyriausybe žingsniai bus konkretizuoti kiek vėliau.

LPK 1996 metų Seimo rinkimuose rėmė konservatorius, kuriuos vėliau apkaltino dėl neįvykdytų pasirašyto memorandumo įsipareigojimų. LPK nuomone, neįvykdytos memorandumo nuostatos buvo viena iš pagrindinių konservatorių nesėkmingos ekonominės politikos priežasčių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.