aA
38 metų slovėnas - pirmasis žmogus, kuris be sustojimo slidėmis nusileido nuo Everesto - visa tai šeštadienį buvo galima matyti internete. “Aš jaučiuosi be galo laimingas ir be galo pavargęs” - telefonu kalbėjo Davo Karnicaras po nusileidimo nuo 8848 metrų aukščio viršūnės.
Jis pasakojo, kad čiuožimas paties pasigamintomis slidėmis truko 5 valandas ir pasibaigė be jokių rimtesnių problemų.

“Kai kuriais momentais aš turėjau tiesiog skrieti, kad išvengčiau lūžtančio ledo” - tik atvykęs į 5400 metrų aukštyje įsikūrusią stovyklą pasiskundė išsekęs slidinėjimo instruktorius.

D.Karnicaras sakė, kad leisdamasis aptiko sušalusį žuvusio alpinisto kūną. Kas jis - nenustatyta.

Visa kelionė žemyn buvo užfiksuota kameromis, išdėstytomis prie nusileidimo tako bei ant slidininko šalmo ir transliuojama interneto svetainėje “www.everest.simobil.si”.

Slidininkas jau leidosi nuo Monblano ir Anapurnos Himalajuose, bet kai 1996 metais pirmą kartą nesėkmingai bandė nusileisti nuo Everesto, nušalo du pirštus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.