aA
Nuskurdusi Ukrainos kariuomenė ieškojo naujų pajamų šaltinių ir atrado naują turizmo rūšį.
Ukrainos ginkluotosios pajėgos 11-oje karinių mokymų poligonų ir trijose aviacijos bazėse už mokestį turistams leis pasijusti tikrais kareiviais.

Visi, kas turi pinigų, galės pašaudyti iš tos pačios karinės įrangos, kuri šaltojo karo metais buvo nuolat parengta atremti galimą NATO ataką. Jiems siūloma nuo kovinių šautuvų AK-47 iki tankų T-72 ir naikintuvų Mig-29.

"Šių dienų turistus sunku kuo nors nustebinti, tad mes nutarėme pasiūlyti šį tą tikrai pikantiško - karinį turizmą", pareiškė kelionių agentūros "Alaris" direktorius Hryhorijus Žorovas. "Alaris" organizuoja šį projektą su ginklų eksporto bendrove "Ukrspeceksport" ir Gynybos ministerija.

H. Žorovas viliasi kas mėnesį sulaukti maždaug 1 000 pinigingų svečių. Kartu su aukštais generolais jis aprodė žurnalistams vieną minėtų bazių -"Desna", esančią už 70 km į šiaurės rytus nuo sostinės Kijevo.

Generolai negailėjo pastangų, šovinių ir artilerijos sviedinių, kad padarytų įspūdį kviestinių žurnalistų armijai ir išreklamuotų šią bazę, kuri užima 2 100 kvadratinių kilometrų teritoriją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.