aA
Centro sąjungos lyderis Romualdas Ozolas gavo pasitikėjimo mandatą vadovauti partijai bent jau iki Seimo rinkimų, nors pats jis pripažįsta padaręs klaidų, dėl kurių Centro sąjungai (CS) savivaldybių rinkimai nebuvo itin sėkmingi.
Spaudos konferencijoje antradienį R. Ozolas komentavo savaitgalį Panevėžyje vykusį CS tarybos posėdį, kuriame jis teigė iškėlęs jo asmeninės atsakomybės už nesėkmę rinkimuose problemą.

"Taip, aš jaučiu atsakomybę už tai, kas vyksta partijoje. Jeigu rinkimuose gauti planuota daugiau, pirmiausia atsakingas pirmininkas, kuris turėjo kontroliuoti darbą", sakė R. Ozolas.

Jo teigimu, jis padarė klaidą, asmeniškai nekontroliavęs, kad centristų "puiki trijų pakopų rinkimų kampanija būtų įvykdyta iki galo".

Pasak R. Ozolo, jis suprantąs, kad keisti partijos lyderį nėra tinkamas laikas, tai užtruks labai ilgai, partijoje "išryškės natūrali pretenzinė dėl pirmininkavimo, vicepirmininkavimo kova".

"Bet gal taryba mano kitaip? Tačiau taryba atsakė, kad ne, dabar šio klausimo svarstyti nereikia. Atsiimsite po Seimo rinkimų", sakė R. Ozolas. Jis pabrėžė, kad demokratiškumo reikalavimai partijoje buvo išlaikyti.

Po savivaldybių rinkimų centristai gavo 8 merų ir 9 vicemerų postus Lietuvos miestuose ir rajonuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.