aA
Europos Sąjungos (ES) antimonopolinio komiteto vadovo Mario Monti (Marijo Mončio) žodžiais, šio tyrimo tikslas yra nustatyti, ar korporacija "Microsoft", skverbdamasi į rinką su naująja operacijų sistema "Windows 2000", nepažeidžia ES antimonopolinių įstatymų.

Toks M. Monti pareiškimas nuskambėjo įkandin pranešimų, jog "Microsoft" ketina sustiprinti savo pozicijas asmeninių kompiuterių operacijų sistemų rinkoje bei elektroninės prekybos srityje.

Pasak M. Monti, komitetas visapusiškai įvertins "Microsoft" monopolijos Europos rinkoje grėsmės pavojų bei paskelbs savo išvadas.

Tačiau, kaip pareiškė EK pareigūnas, kalbėti apie galimas sankcijas prieš "Microsoft" kol kas anksti.

Praėjusių metų lapkričio pradžioje JAV federalinis teismas korporaciją "Microsoft" pripažino monopoliste. Apygardos teisėjas Thomas Penfieldas Jacksonas (Tomas Penfildas Džeksonas) paskelbė teismo išvadą, jog "Microsoft" veiksmai pakenkė vartotojams, o korporacija savo galia rinkoje ir milžinišku pelnu naudojosi, kad nubaustų konkurentus.

JAV teisingumo departamentas ir "Microsoft" vėl susitiks teisme vasario 22-ąją.

JAV žiniasklaidos teigimu, Teisingumo departamento advokatai bei 19 valstijų generaliniai prokurorai "Microsoft" rinkos monopolizavimo byloje veikiausiai sieks suskaldyti korporaciją į 2-3 atskiras kompanijas.

BNS