aA
Eksprezidentas Algirdas Brazauskas sekmadienį 10 val. ryto Seimo rinkimuose balsavo už savo vadovaujamą socialdemokratinę koaliciją. "Manau, kad socialdemokratija turi didelių šansų Lietuvoje, kaip ir visoje Europoje. Socialdemokratinių idėjų įgyvendinimas šiandien Lietuvai turėtų būti tinkamiausia ir naudingiausias", po balsavimo žurnalistams sakė A. Brazauskas.
Anot jo, socialinė diferenciacija Lietuvoje yra pernelyg didelė, ir "reikia ieškoti būdu bei vykdyti tokią valstybės politiką, kad tie sluoksniai, kurie labai blogai gyvena, pradėtų gyventi geriau".

Paklaustas, kaip konkrečiai gerintų žmonių gyvenimą, A. Brazauskas atsakė, kad "pirmiausia tam reikia įgaliojimų, o tada - žmonių, mokančių dirbti".

LDDP ir Lietuvos socialdemokratų partijos koalicija buvo viena populiariausių politinių jėgų per visą Seimo rinkimų kampaniją. Pats A. Brazauskas, buvęs LDDP vadovas, nesibalotiruoja į Seimą, bet laikomas socialdemokratinės koalicijos kandidatu į ministrus pirmininkus.

Paklaustas apie galimus partnerius vyriausybėje, A. Brazauskas sakė, kad "galima galvoti apie platesnį partijų sąrašą".

A. Brazauskui atėjus balsuoti į balsavimo apylinkę Profesinių sąjungų kultūros rūmuose Vilniaus Naujamiesčio apygardoje, prie apylinkės stovėjo jaunuolis su slidėmis.

A. Brazausko užkalbintas, jaunuolis paaiškino, kad tikrina, "ar Lietuvoje yra demokratija". Rinkimų komisijos darbuotojai ir policininkas atsisakė įsileisti jaunuolį į apylinkės patalpas, motyvuodami, kad jo slidės subraižys grindis.

Balsavimas Lietuvos Seimo rinkimuos prasidėjo sekmadienį 7 valandą ryte ir truks iki 20 valandos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.