aA
JAV policijos pareigūnai po to, kai jiems teko skubėti areštuoti “pabėgusį kalinį", ramiai sau pietaujantį prekybos centro kavinėje, pradėjo reikalauti, kad parduotuvėse nebūtų pardavinėjamos kalinių uniformos.
Vinelando parduotuvės "Spencer Gifts" administracijos teigimu, oranžinės spalvos uniformos su žyma “Pataisos darbų departamentas" ir antrankiais, yra pats populiariausias Helouyno šventės kostiumas.

Tikrasis Njū Džersio Pataisos darbų departamentas ir vietos policija paragino kompaniją, kurios tinklas apima 900 parduotuvių visoje šalyje, nepardavinėti tokių kostiumų ir nesiūlyti jų oficialiame kompanijos internetiniame tinklapyje.

Tokį reikalavimą paskatino prieš kelias dienas įvykęs incidentas, kai kalėjimo apsaugos darbuotojas nedarbo metu vietiniame prekybos centre pastebėjo ramiai užkandžiaujantį vyriškį, vilkintį kalinio uniformą, ir iškvietė policiją.

“Pabėgęs kalinys", "Spencer Gifts” parduotuvės vadybininkas, kaip tik pietavo, kai policijos pareigūnai atskubėjo jo suimti, pranešė laikraštis "Philadelphia Inquirer".

"Jeigu žmogus tikrai pabėgtų iš kalėjimo, ar jis ramiai sėdėtų prekybos centre ir užkandžiautų?,” klausė Chrisas Strano, "Spencer Gifts" rinkodaros skyriaus vadovas.

"Mes nemanome, ka šis kostiumas kaip nors kenkia visuomenei, todėl ketiname ir toliau jį pardavinėti. Jeigu žmogus apsivilktų gorilos kostiumą, ar kas nors kviestų Gyvūnų kontrolės departamento darbuotojus, kad jie neva sutramdytų pabėgusią beždžionę?"

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.