aA
Rusijos URM vadovas Igoris Ivanovas penktadienio rytą išskrido į Jugoslaviją šalies prezidento Vladimiro Putino pavedimu. Tai pranešė oficialus Rusijos URM atstovas Aleksandras Jakovenka.
Tuo tarpu naujienų agentūra ITAR-TASS pacitavo Rusijos Valstybės Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto pirmininką, kuris penktadienį sakė, jog užsienio reikalų ministras Igoris Ivanovas trumpam nuskris į Belgradą. Apie būsimą vizitą D. Rogoziną informavęs I. Ivanovas, anot ITAR-TASS sakė, kad jis stengsis padėti užkirsti kelią įtampos eskalavimui.

"Ivanovo vizitas į Belgradą bus labai trumpas. Jo užduotis - kiek įmanoma palaikyti situaciją ir padėti, kad ji netaptų nevaldoma", sakė D. Rogozinas.

D. Ragozinas mano, kad Jugoslavijos prezidentas Slobodanas Miloševičius "padarė labai rimtų, šiurkščių klaidų, dėl kurių smarkiai paaštrėjo padėtis".

Kaip pareiškė deputatas interviu agentūrai "Interfax" penktadienį, po pirmojo rinkimų rato, per kurį daugumą balsų surinko opozicijos kandidatas Vojislavas Koštunica, prezidento komandą, kaip teigia D. Rogozinas, "apėmė depresija ir ji ėmė daryti klaidą po klaidos".

"Dabar man labiausiai rūpi tai, kad V. Koštunica kontroliuotų padėtį bei armijos ir policijos bendras pastangas užtikrinti šalies gyventojų saugumą", pabrėžė komiteto vadovas.

Rusija rūpinasi dėl opozicijos lyderio V. Koštunicos ir prezidento S. Miloševičiaus varžymosi, per kurį opozicijos šalininkai ėmė kontroliuoti gatves Belgrade ir kituose Serbijos miestuose. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pakartojo pasiūlymą tarpininkauti sprendžiant šią krizę.

V. Putinas trumpame pareiškime, padarytame Maskvoje, kvietė konfliktuojančias šalis Jugoslavijoje vengti smurto eskalavimo, bet apie S. Miloševičiaus pasitraukimą neužsiminė.

Tuo tarpu JAV patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Sandy Bergeris (Sandis Bergeris) agentūrai "Reuters" sakė: "Viltumėmės rusus prisidėsiant prie kitų tarptautinės bendrijos narių bei pripažinsiant, kad Koštunica yra naujasis prezidentas ir kad Miloševičiui reikia pasitraukti".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.