aA
Į Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) raginimą burtis dešiniosioms ir centro politinėms jėgoms kol kas atsiliepė tik Tautininkų sąjunga.
Spaudos konferencijoje pirmadienį LLS pirmininkas Rolandas Paksas sakė, kad bendradarbiavimas su tautininkais prasidėjo dar prieš kovą vykusius savivaldybių rinkimus.

Dabar abiejų partijų atstovai ieško "priimtino darbo pobūdžio", kad derybos būtų "kuo produktyviausios".

Tautininkų sąjunga yra viena mažesniųjų Lietuvos partijų, neturinti didesnės įtakos nei Seime, nei savivaldybėse.

Pasak R. Pakso, liberalai nėra gavę jokios oficialios kitų partijų reakcijos ar atsakymų, tačiau Centro sąjungos ir konservatorių atstovai viešai jau yra įvertinę liberalų iniciatyvą.

R. Pakso teigimu, konservatorius Jurgis Razma ją prilygino balandžio 1-sios pokštui, o centristas Algis Čaplikas pareiškimą išplatinusius liberalus pavadino "nerimta" partija.

"Mes dar tikimės geriau apgalvotos reakcijos ir dalykiškesnių derybų, kurios reikalingos visiems šiuo nelengvu šalies laikotarpiu", sakė LLS lyderis.

Jis prie dešiniųjų ir centro jėgų priskyrė konservatorius, kurie dabar, R. Pakso nuomone, užsiėmę vidinėmis partijos problemomis, "suskilusius" krikščionis demokratus, Tėvynės liaudies partiją, Tautininkų sąjunga.

Centro sąjunga, pasak liberalo, "pajudėjo į kairę".

R. Paksas pažymėjo, kad liberalų iniciatyva nekalba apie bloko ar koalicijos sukūrimą, o svarstomos galimybės bendradarbiauti partijų "programų pagrindu tose srityse, kur jos vienodos".

LLS pirmininkas sakė, jog dar anksti svarstyti, kas galėtų užimti dešiniųjų jėgų lyderio vietą. "Taip toli dar nesame nuėję, tai yra proceso pradžia", pridūrė jis.

R. Pakso nuomone, dešiniųjų jėgų vienijimuisi trukdo "vienoks ar kitos lyderių pamąstymas, Seimo rinkimų ir jų rezultatų matymas".

"Skaldymo procesai, apėmę dešiniąsias jėgas, taip pat valdymo klaidos smarkiai jas susilpnino. Manau, kad netikslinga taip eikvoti jėgų, kurių reikia didelėms problemoms, esančioms dabar šalyje, spręsti", pažymėjo LLS pirmininkas.

Kartu jis pridūrė, kad jei iki Seimo rinkimų neprasidės vienijimosi procesas, tai po jų "dešinė pusė bus pakankamai silpna".

LLS pareiškimas buvo priimtas balandžio 13 dieną valdybos posėdyje. Pasak R. Pakso, nė vienas valdybos narys neprieštaravo tokiai iniciatyvai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.