aA
Naujoji Lietuvos Respublikos Vyriausybė, jeigu spalio 8 d. Seimo rinkimai įvyks, turėtų pradėti eiti savo pareigas ne vėliau kaip nuo gruodžio vidurio.
Vyriausybės paskyrimas užtruktų tuo atveju, jeigu Seimas nepritartų Prezidento teikiamai ministro pirmininko kandidatūrai arba jeigu ne iš karto patvirtintų naujosios Vyriausybės programą.

Vyriausybė gali būti suformuota anksčiau, jeigu Prezidentas ir Seimas greičiau atliktų procedūras, negu numato Konstitucija ir įstatymai.

– iki spalio 15 d. (per 7 d. nuo Seimo rinkimų) Vyriausioji rinkimų komisija turi paskelbti oficialius rinkimų rezultatus. Seimas laikomas išrinktu, jeigu yra išrinkta ne mažiau kaip 3/5 Seimo narių.

– iki spalio 30 d. (ne vėliau kaip per 15 d.) naujasis Seimas renkasi į pirmą posėdį. Jo datą paskiria Prezidentas. Tą pačią dieną dabartinė Vyriausybė grąžina Prezidentui savo įgaliojimus ir Prezidentas paveda jai eiti pareigas, kol bus sudaryta nauja Vyriausybė.

– iki lapkričio 7 d. (ne vėliau kaip per 15 d.) Prezidentas teikia Seimui svarstyti naują ministro pirmininko kandidatūrą. Pagal Konstituciją ministrą pirmininką skiria Prezidentas pritarus Seimui.

– artimiausiame Seimo posėdyje (lapkričio 9 d.) ministro pirmininko kandidatūra teikiama svarstyti Seimui. Ne vėliau kaip per savaitę (lapkričio 16 d.) turi būti surengtas kitas Seimo posėdis, kuriame priimamas sprendimas.

– iki gruodžio 1 d. (ne vėliau kaip per 15 d.), jeigu Seimas pritarė ministro pirmininko kandidatūrai, jis pristato Seimui savo sudarytą ir Prezidento patvirtintą Vyriausybės programą. Taip pat pristato Prezidentui ministrų kandidatūras. Ministrus dekretu skiria Prezidentas.

– iki gruodžio 15 d. (ne vėliau kaip per 15 d.) Seimas turi Vyriausybės programai pritarti arba ją atmesti. Seimui pritarus programai, Vyriausybė prisiekia ir gauna įgaliojimus veikti.