aA
Pandų dauginimosi problemos yra susijusios ne su nesugebėjimu poruotis ar per greitu poravimusi, tačiau su visišku nesidomėjimu seksu.
Būtent todėl buvo nuspręsta šiems gyvūnams parodyti keletą vaizdo juostų su "meilės meno" instrukcijomis, pranešė vietinė Kinijos spauda.

Kinijos pandų tyrimo centras iki šiol vis atsisakydavo įvairių farmacijos kompanijų pasiūlymų padėti išsaugoti šalies "gyvąjį turtą" išbandant įvairius vaistus pradedant "Viagra" ir baigiant natūraliomis augalinėmis vaistinėmis medžiagomis.

"Tyrimai parodė, kad daugiau kaip 60% centre esančių suaugusiųjų pandų paprastai nerodo jokių susijaudinimo ženklų," buvo rašoma tyrimo ataskaitoje. "Jeigu pandos nesiporuoja, reikia pasistengti kaip nors sužadinti jų natūralų seksualinį instinktą ir tai padaryti gali padėti specialios vaizdo juostos, kuriose įrašytos poravimosi scenos."

Ataskaitoje buvo taip pat paminėta, kad dėl nedidelių pandų reproduktyvumo galimybių, keli pagrindiniai Kinijos pandų tyrimo centrai įkūrė netgi specialius šių gyvūnų spermos bankus. Beje, net 20 dirbtinai apvaisintų pandų sėkmingai susilaukė palikuonių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.