aA
NTV visuomeninė taryba paragino prezidentą Vladimirą Putiną panaudoti "savo autoritetą ir įtaką, kad NTV išliktų nepriklausomas televizijos kanalas".
Ketvirtadienį Maskvoje išplatintame atvirame tarybos laiške Rusijos vadovui sakoma, jog po rugsėjo 26 dieną įvykusio V. Putino ir NTV visuomeninės tarybos pirmininko Michailo Gorbačiovo susitikimo "atsirado viltis, kad padėtis gali būti sureguliuota be valstybės politinio spaudimo, ir NTV išliks kaip išties nepriklausoma, nevalstybinė televizija".

"Deja, mes turime pagrindo tvirtinti, kad valdžia ir toliau kišasi į derybas dėl NTV likimo, kad ir toliau grynai ūkinis konfliktas grindžiamas politiniais argumentais", pažymima laiške.

"Gerai žinodami padėtį NTV kūrybiniame kolektyve, mes labai atsakingai pareiškiame: bandymai pakeisti televizijos kanalo vadovybę sugriaus kolektyvą, privers išeiti profesionalus, be kurių iš NTV liks tik pavadinimas", sakoma atvirame laiške prezidentui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.