aA
Teisėjas Eugenijus Jaglinskis tvarkomajame posėdyje nusprendė, kad G. Dekanidzei pareikštas kaltinimas yra neišsamus, kaltinimas ir kaltinamoji išvada neatitinka Baudžiamojo proceso kodekso (BPK) reikalavimų -nenurodytas nusikaltimo padarymo būdas ir vieta.

Per 20 dienų nutartis gali būti apskųsta Vilniaus apygardos teismui.

"Mano nuomone, nenurodyta, kokiu būdu G. Dekanidzė iššvaistė turtą - ar tiesiogiai, ar tas turtas buvo jo žinioje, ar patikėtas, ar davė nurodymus", sako teisėjas E. Jaglinskis.

Tardytojų tirtą bylą jau kartą buvo grąžinę prokurorai. Tada tardytojai papildė bylą ir prokurorai sutiko, kad ją jau galima perduoti teismui ir nagrinėti.

Jeigu G. Dekanidzė bus pripažintas kaltu, jam grės laisvės atėmimas nuo 5 iki dešimties metų. Jeigu teismas nustatys B. Dekanidzės kaltę, jam taip pat gali tekti grąžinti per 1 milijoną 360 tūkstančių litų. Kaltinamajam yra paskirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Kardomoji priemonė paskirta 1998 metais, kai buvo iškelta byla.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.