aA
Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius, ketvirtadienį šalies Vyriausybės rūmuose sveikindamas Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse sėkmingai pasirodžiusius Lietuvos sportininkus, teigė, jog sportui skirtos valstybės biudžeto išlaidos šiemet buvo pati geriausia investicija į šalies įvaizdžio formavimą, valstybės vardo garsinimą ir rodant pavyzdį jaunimui.
"Mes visą laiką buvome su jumis kartu, sirgome už jus, - sakė Vyriausybės vadovas. "Ir, be abejo, skaičiavome", - pridūrė jis, turėdamas omeny sportininkams pažadėtas pinigines premijas.

"Galvojom apie tris milijonus, o išėjo keturi", - kalbėjo A.Kubilius.

Kaip žinoma, olimpiečių ir jų trenerių bei pagalbininkų premijavimui reikės 3 milijonų 993 tūkstančių litų. Ministras Pirmininkas tvirtino, jog šie pinigai olimpiečius turėtų pasiekti kitą savaitę.

A.Kubilius sportininkams ir jų treneriams įteikė marškinėlius su užrašu "Nors mūsų tik trys milijonai" ir savo autografu.

Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Rimas Kurtinaitis visos olimpinės delegacijos vardu padėkojo šalies Vyriausybei už paramą ir padovanojo A.Kubiliui sportinę kepuraitę.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentas Artūras Poviliūnas pažymėjo, jog po olimpinių žaidynių maža Lietuva tapo didele visame pasaulyje. LTOK vadovas Ministrui Pirmininkui padovanojo oficialius Lietuvos olimpinės delegacijos marškinėlius. "Jie kainuoja "tik" keturis milijonus", - pajuokavo A. Poviliūnas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.