aA
Prie Kauno bendrovės "Inkaro avalynė" vartų vėl vyksta badavimo drama - badauti dėl atlygimų pradėjo trys šios įmonės darbininkai.
Kaip BNS informavo UAB "Inkaro avalynė" darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Kazimieras Ruževskis, dvi moterys ir vienas vyras bado akciją pradėjo trečiadienį apie 18 valandą.

"Žmonės pavargo laukti, jie tikėjosi, kad visos įmonės dokumentų revizijos bus atliktos iki spalio 1 dienos bei jiems bus išmokėti atlyginimai, tačiau jie nemato jokių postūmių bendrovei iškeltose bylose", sakė K. Ruževskis.

Anot K. Ruževskio, paradę viltį atgauti likusią dalį uždirbtų pinigų "Inkaro" darbininkai tvirtina, kad tik kraštutinėmis protesto priemonėmis jie dar gali apginti savo teises.

Dalis darbininkų vis dar budi prie gamyklos vartų bei stebi bendrovės teritoriją, kad nebūtų išgabenta produkcija ir įrenginiai. Profsąjungos lyderio teigimu, budėjimas prie bendrovės vartų nebuvo nutrauktas visą pastarąjį mėnesį.

Tai jau trečioji "Inkaro" darbuotojų bado akcija šiais metais. Paskiausioji, pasibaigusi rugsėjo 1-ąją, truko visą mėnesį.

Po minėtosios bado akcijos visiems 1200 "Inkaro" darbininkų, kuriems bendrovė iš viso skolinga apie 3,8 mln. litų, buvo išmokėta po dalį atlyginimų. Tuomet, pardavus "Inkaro avalynės" produkciją, bendrovės sąskaitoje buvo apie 500 tūkst. litų.

Bado akciją pradėję "Inkaro" darbininkai kaltina neveiklumu bankrutuojančios įmonės administraciją ir machinacijas įmonėje tiriančius teisėsaugos pareigūnus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.