aA
Trečiadienio popietę sostinės Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai Vilniuje sulaikė 27 metų vietos gyventoją Romaną Jevsejevą, bandžiusį realizuoti narkotikus.
Kaip Eltą informavo VPK spaudos tarnyba, įtariamasis sulaikytas po to, kai pirkėjais apsimetę pareigūnai prie Kelių policijos pastato Giraitės gatvėje iš jo nupirko du popierinius pakelius su šviesios spalvos milteliais.

Vėliau pas R.Jevsejevą rasta dar 11 pakelių. Bendra aptiktų narkotinių medžiagų masė - maždaug 1 gramas. Nustatyta, kad tai heroinas, kurio koncentracija milteliuose siekia 82-83 procentus.

Specialistų teigimu, tokios rūšies narkotikus ypač pavojinga vartoti intraveniniu būdu: juos lengva perdozuoti, nes vartotojas nežino, kad bendroje miltelių masėje yra tiek daug aktyviosios medžiagos. Pareigūnų duomenimis, vieną heroino dozę R.Jevsejevas dieną pardavinėdavo po 20 litų, o naktį - po 25 litus.

Sulaikytasis R.Jevsejevas narkotikus dažniausiai platino Lazdynų mikrorajone. Pastaruoju metu jis aktyviai plėtė savo veiklą, rinko naujus klientus. R.Jevsejevas net skolindavosi brolio automobilį, kad greičiau aptarnautų savo pirkėjus, o šiems leisdavo patiems pasirinkti narkotikų dozę. Tai buvo viena iš gudrybių, siekiant privilioti kuo daugiau pirkėjų.

R.Jevsejevas yra tris kartus teistas už vagystes (viena iš jų - automobilio). Sulaikytasis nugabentas į areštinę. Iškelta baudžiamoji byla.

Trečiadienio operacijos metu kartu su R.Jevsejevu buvo sulaikyti dar du jaunuoliai: 1981 metais gimęs L.Z. ir 1973 metais gimęs M.Š., važiavę tuo pačiu automobiliu "Mazda 626". Abu vaikinai prisipažino vartojantys narkotikus, kuriuos pirkdavę iš R.Jevsejevo.

Po apklausos jiedu išleisti namo.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.