aA
Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnai po nuoseklaus patikrinimo paneigė skandalingą versiją, kad garsių audito kompanijų patalpose buvo įrengta pasiklausymo aparatūra. Apie tokį įtartiną radinį sostinės Aludarių gatvėje policijai buvo pranešęs auditorius Juozas Kabašinskas.
"Rugsėjo 25 dieną pastate Aludarių gatvėje rastas prietaisas yra durų sistemos signalizacijos įrenginys. Todėl nėra jokio pagrindo tvirtinti, kad jis buvo naudojamas pasiklausymui", - teigiama Eltai perduotame VSD pranešime.

Kaip rašė "Respublika", keistą metalinę dėžutę po pakabinamomis lubomis praėjusį pirmadienį aptiko kompiuterių specialistai, dirbę "J.Kabašinsko ir partnerių" firmos patalpose. Dėžutėje šalia laidų raizgalynės aiškiai matėsi nedidelis apvalus mikrofonas.

Spėliota, ar galimo pasiklausymo aparatūra buvo įrengta šnipinėjant ankstesnį patalpų šeimininką - autoritetingą tarptautinę audito kompaniją "Arthur Andersen", ar ji skirta sekti J.Kabašinsko firmos veiklai.

Auditorius J.Kabašinskas tapo ypač garsus po to, kai pernai atskleidė keletą grubių klaidų tuometinio valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministro Sigito Kakčio bei kitų valdžios atstovų turto ir pajamų deklaracijose.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.