„Sky News“ šaltinių duomenimis, jau kitą savaitę kompanija susitiks su įmonės administratoriais, kurie, galbūt, ras išeitį, kaip išvengti skaudaus bankroto. Deja, nieko šviesaus kompanijai nenusimato.

Visai neseniai, dar šį mėnesį, buvo atmestas prašymas kompanijai suteikti 30 milijonų svarų sterlingų paskolą. Ši paskola dar būtų išgelbėjusi didžiulį parduotuvių tinklą.

„Arcadia Group“ valdo daugybę parduotuvių. Be jau minėtų, jai taip pat priklauso „Burton“, „Dorothy Perkins“, „Evans“ parduotuvės.

Adminsitruojančiai kompanijai patvirtinus, kad verslo imperija yra nemoki, verslui gali būti ieškomas naujas pirkėjas, o daugybė parduotuvių užsidarytų visam laikui. Naujam pirkėjui neatsiradus – būtų skelbiamas visiškas bankrotas ir visų parduotuvių uždarymas.

Manoma, kad potencialus pirkėjas galėtų būti internetinės prekybos gigantas „Boohoo“, kuris jau perpirko finansinius sunkumus išgyvenusius „Oasis“ ir „Warehouse“ parduotuvių tinklus.

Per pirmąjį karantiną, „Arcadia Group“ valstybės teikiamą paramą (furlough) skyrė visiems 15 000 savo darbuotojų, kurie dirbo pagrindinėje būstinėje ir daugiau nei 500 parduotuvių.

Vėliau, susidūrus su pirmais finansiniais iššūkiais, buvo atleista apie 500 pagrindinio biuro darbuotojų.

Verslininkas Philip Green „high street“ parduotuvių tinklą įsigijo dar 2002 metais už apytikriai 850 milijonų svarų sterlingų.