Kauno apygardos teismas rugsėjo 28 dieną „Insolvensos“ prašymu pritaikė laikinąsias apsaugos priemones – sustabdė „Arvi“ rugsėjo 4 dienos sprendimą vietoj buvusios „Lietuvos cukraus“ vadovės Linos Minderienės paskirti Arvydą Arnašių, rugsėjo 14 dienos sprendimą – į šias pareigas paskirti Edgarą Berštą, bei rugsėjo 22 dienos sprendimą pranešti Registrų centrui apie vadovų pasikeitimą.

Laikinosios apsaugos priemonės galios, kol įsiteisės Kauno apygardos teismo rugsėjo 23 dienos nutartis dėl bankroto bylos iškėlimo „Lietuvos cukrui“ arba bus panaikinta šio teismo rugsėjo 4 dienos nutartis dėl „Insolvensos“ skyrimo laikinuoju administratoriumi.

„Tokie „Arvi“ veiksmai, teismo vertinimu, buvo ir yra nukreipti prieš rugsėjo 4 dienos nutarties vykdymą, ir esant teismo paskirtam įmonės administratoriui, neturėjo būti atliekami, nebuvo poreikio skirti antrą įmonės vadovą“, – rašoma teismo nutartyje.

Teismas taip pat sustabdė A. Arnašiaus ir E. Berštos įgaliojimus bei įpareigojo iki spalio 1 dienos perduoti „Insolvensai“ jiems patikėtą „Lietuvos cukraus“ turtą, dokumentus ir antspaudą.

„Insolvensa“ taip pat prašė teismo, kad šis įpareigotų „Arvi“ per vieną darbo dieną jai suteikti prieigą prie „Lietuvos cukraus“ buhalterinės apskaitos programos, serverio, kuriame saugomi bendrovės dokumentai, taip pat elektroninio pašto. Teismas šiuo klausimo svarstymą atidėjo spalio 2 dienai, kai bus svarstomas ir „Arvi“ prašymas dėl rugsėjo 4 dienos nutarties panaikinimo.

V. Kučinskas liepos mėnesį sulaikytas Slovėnijoje. Jis buvo sulaikytas Rusijos, kurioje yra kaltinamas sukčiavimu, prašymu. Rugpjūčio pradžioje Lietuvos generalinė prokuratūra kreipėsi į Slovėniją dėl V. Kučinsko perdavimo Lietuvai, nes Kauno apygardos prokuratūra vykdo ikiteisminį tyrimą, kuriame V. Kučinskas turi įtariamojo statusą.

Anksčiau skelbta, kad iš V. Kučinsko Rusijos bankasAlfa Bank“ per teismus bando atgauti maždaug 20 mln. eurų skolą. Banko advokatas yra sakęs, kad verslininkas kaltinamas sąmoningai pateikęs bankui klaidinančią informaciją apie Kaliningrade veikusios jo valdomos trąšų gamybos įmonės „Arvi NPK“ finansinę situaciją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)