aA
Juozas Listavičius Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas

Lietuvos bankas, pateikdamas paaiškinimus Seimo Biudžeto ir finansų komitetui, iš anksto įvardija, kad valstybės turtas yra “privati nuosavybė”, kurią bankas esą ketina pats parduoti.

Lietuvos bankas jau įteisino savo nuosavybę į Druskininkų centre M.K.Čiurlionio g.22 esančius poilsio namus. Ir kas galėtų paneigti tikimybę, kad poilsio namų Druskininkuose nuosavybės perregistravimas į banko “privačią nuosavybę” nereiškia, kad tokiu būdu ketinama šią poilsiavietę netrukus privatizuoti, o gal jau ir privatizavo?

Kodėl komiteto nariai, priklausantys opozicinėms LDDP, Socialdemokratų partijai ir Centro sąjungai, kažkodėl vengia dalyvauti komiteto posėdžiuose, kai svarstomas klausimas dėl Lietuvos banko turto.

Todėl nesant kvorumo Seimo nutarimas iki šiol taip ir nepasiekė plenarinių posėdžių salės ir, ko gero, šis klausimas jau liks kitos kadencijos Seimui. O naujas Seimas, greičiausiai, jau leistų pirtis ir poilsines privatizuoti.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

Skubama pasinaudoti tarpuvaldžiu

Tai komentuoja:

Reinoldijus Šarkinas Lietuvos banko valdybos pirmininkas

Kęstutis Virketis Seimo Teisės departamento direktorius

Veidas