aA
Premjeras Andrius Kubilius pareiškė padėką Lietuvos lenkų organizacijoms už deklaraciją, remiančią Lietuvos narystę NATO.
Premjeras padėką pareiškė penktadienį per pietus su Lietuvos lenkų atstovais.

"Jūsų deklaracija dėl paramos Lietuvos siekiams tapti NATO nare mus maloniai nustebino ir nudžiugino", per pietus sakė premjeras.

Pasak jo, "tai puikus pilietiškumo pavyzdys visai Lietuvos visuomenei, kuris ypač ryškus dabartinio neaiškumo fone".

Pietų pas premjerą atvyko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis, Lietuvos lenkų sąjungos vyriausiosios valdybos narys, Kovo 11-sios akto signataras Zbignievas Balcevičius bei prezidento patarėjas, Kovo 11-sios akto signataras Čieslavas Okinčicas, pranešė premjero atstovas spaudai.

Jie įteikė premjerui deklaracijos kopiją ir informavo, kad analogiškas dokumentas jau perduotas Lenkijos vadovams, o netrukus Lietuvos narystę NATO remianti deklaracija bus įteikta ir Vilniuje reziduojantiems NATO valstybių ambasadoriams.

Kaip skelbta, visų Lietuvoje veikiančių lenkų organizacijų atstovai šį mėnesį paskelbė deklaraciją, prašančią tarptautinės paramos Lietuvos siekiui tapti NATO nare.

Kreipimasis skirtas NATO šalių prezidentams, parlamentams ir vyriausybėms, visiems lenkams, gyvenantiems Lenkijoje ir už jos ribų, bei lenkų bendruomenėms NATO šalyse.

"Kreipiamės, prašydami paremti mūsų Valstybės - Lietuvos pastangas greičiau tapti NATO nare", sakoma dokumente.

Pasak dokumento, "Lietuvos narystė NATO atitinka ne tik jos gyventojų, įskaitant beveik 300 tūkstančių lenkų, bet ir Lenkijos interesus, viso regiono interesus, vadinasi, ir viso laisvojo pasaulio interesus".

Lietuva tikisi, kad 2002 metais NATO šalys nutars priimti ją į šį bloką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.