aA
Prie keturių gruzinų, nepanorusių grįžti į namus po Sidnėjaus olimpinių žaidynių, trečiadienį prisijungė dar du sportininkai - sunkumų kilnotojas iš Tuniso ir boksininkas iš Gabono, praneša PAP-ELTA.
Antradienį Gruzijos olimpinio komiteto generalinis sekretorius Davidas Kincurašvilis per spaudos konferenciją informavo, kad sunkumų kilnotojai Valerijus Sarava ir Muchranas Gogija bei imtynininkai Guramas Mčedlidzė ir Aleksandras Cercvadzė nusprendė pasilikti Australijoje.

Trečiadienį paaiškėjo, kad jų pavyzdžiu pasekė ir du Afrikos sportininkai. "Tunisietis slėpė savo ketinimus iki paskutinės minutės. Jis netgi atliko formalumus kartu su kitais keleiviais, bet lėktuve nepasirodė, - pareiškė Sidnėjaus oro uosto atstovas spaudai Piteris Gibsas. - Tikrai nežinome, kur jis yra šiuo metu".

"Iki lapkričio 1-osios visi olimpiečiai galės būti Australijoje legaliai, kadangi ši data nurodyta vizose. Tad kol kas nėra jokio pagrindo nerimauti", - pasakė žurnalistams Australijos imigrantų reikalų valdybos pareigūnas. Jis pridūrė, kad kol kas nė vienas sportininkas nesikreipė į šią instituciją dėl prieglobsčio suteikimo.

ELTA