„Siekdami greitesnių ir efektyvesnių verslo sprendimų, supaprastiname „Maxima“ įmonių grupės struktūrą: įmones valdysime iš Lietuvos, o nekilnojamojo turto veiklos valdymo klausimus perleidžiame kiekvienos šalies prekybos tinklų operatoriams. Viena iš pagrindinių veiklos Nyderlanduose priežasčių buvo geografinė investicijų valdymo diversifikacija, stabili verslo ir įstatyminė aplinka. Šiandien šiuos verslo poreikius visiškai tenkina Baltijos šalys“, – sako „Maxima Grupės“ generalinė direktorė Jurgita Šlekytė.

Kaip rašoma pranešime, norint išlaikyti ir stiprinti bendradarbiavimą tarp Baltijos šalių, mažmeninės prekybos bendroves Latvijoje ir Estijoje valdys „Maxima Grupė“ (67 proc. akcijų) kartu su „Maxima LT“ (33 proc. akcijų).

Lenkijoje ir Bulgarijoje, kuriose planuojama tolimesnė plėtra, „Maxima Grupei“ priklausys 100 proc. mažmeninės prekybos bendrovių akcijų. Nekilnojamasis turtas ir toliau bus valdomas per specialiosios paskirties nekilnojamojo turto bendroves, kurios 100 proc. priklausys mažmeninės prekybos bendrovėms jų veiklos geografijoje.

Užbaigiant įmonių grupės struktūros pertvarką, „Lincoln Land Erste“ bus prijungtas prie „Maxima LT“. Iki įmonių grupės struktūros pertvarkymo „Lincoln Land Erste“ valdė reikšmingą „Maxima Grupės“ turto dalį: mažmeninės prekybos bendroves Latvijoje, Estijoje, Bulgarijoje ir nekilnojamojo turto bendroves Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje.

„Maxima Grupės“ įmonių grupės valdymo struktūros pertvarką planuojama įgyvendinti iki 2020 m. pabaigos.

„Maxima Grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Stokrotka“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto parduotuvę „Barbora“, veikiančią Baltijos šalyse.

„Maxima Grupės“ konsoliduotos 2019 m. pajamos, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, augo 15,7 proc. ir siekė 3 993 mln. eurų. Konsoliduotoji EBITDA su 16-ojo TFAS įtaka siekė 333,4 mln. eurų. Į ilgalaikį materialųjį turtą grupė investavo 131,3 mln. eurų.

„Maxima Grupė“ priklauso „Vilniaus prekyba“ įmonių grupei. „Vilniaus prekyba“ per kitas dukterines įmones valdo investicijas į mažmeninės prekybos ir vaistinių tinklus bei nekilnojamojo turto projektų vystymo ir nuomos paslaugų įmones Baltijos šalyse, Švedijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)