Anot Kauno rajono savivaldybės administracijos Kelių ir transporto skyriaus vedėjo Tautvydo Tamošiūno, rajone keliai remontuojami pagal planą, o tam reikalingų lėšų paskirstymas metų pradžioje ir palankios oro sąlygos lėmė, kad 2020 metų darbai pradėti rekordiškai anksti – dar vasarį.

Savivaldybės mero patarėjas Edmundas Mališauskas Eltai patikslino, kad keliams, pėsčiųjų ir dviračių takams tvarkyti šių metų Kauno rajono biudžete numatyta daugiau kaip 3 milijonai eurų.

T. Tamošiūno teigimu, UAB „Kauno keliai“ jau baigė dalį Babtų seniūnijoje suplanuotų darbų. Suremontuota kapinių link vedanti Ramybės gatvė ir šaligatvis su automobilių stovėjimo aikštele prie bažnyčios. Baigiamas įrengti šaligatvis Gynios gatvėje, Pagynės kaime, nuo tilto per upę iki pagrindinio kelio. Bus remontuojama ir labai prastos būklės Juodonių kaimo gatvė.

Domeikavoje rengiamasi asfaltuoti Perkūno gatvę. Atlikus visus parengiamuosius darbus, bus išlietas asfaltas ir Jaunimo gatvėje, o Žalčio ir Dvarkiemio gatvėse baigiami įrengti šaligatviai. Netrukus bus išasfaltuotas ir Žemdirbių gatvės ruožas Boniškių kaime, Vandžiogalos seniūnijoje.

Kitoje rajono vietovėje – Lapėse, A. Merkio gatvės ruože, įrengtas naujas šaligatvis, kuris susijungė su nauju pėsčiųjų ir dviračių taku. Prie Lapių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios išasfaltuota automobilių stovėjimo aikštelė bei privažiavimo kelias nuo Mokyklos gatvės.

Ringaudų seniūnijoje, Tabariškių kaime, UAB „Parama“ ruošiasi asfaltuoti likusį Tiesiosios gatvės ruožą, o Zapyškio seniūnijos Jadagonių kaime – dalį Jono Šileikos gatvės. Netrukus prasidės darbai ir Ežerėlio seniūnijoje – bus remontuojama Miško gatvė ir šaligatvis.

Šiuo metu UAB „Radė“ toliau tiesia kelią nuo Ežerėlio iki Vilemų, UAB „Fegda“ dar iki vasaros planuoja pabaigti Kęstučio ir Piliakalnio gatvių Karmėlavoje rekonstravimo darbus.

Savivaldybės pranešime pažymima, kad šiemet bus asfaltuojama Žiemkelio gatvė Digrių kaime, remontuojama Mokyklos gatvė ir aikštelė Čekiškėje. Asfaltuojamos J. Biliūno ir Bijūnų gatvės Garliavoje, rekonstruojama Mokyklos gatvė Teleičių kaime ir K. Bielinio gatvė Ramučiuose bei Margirio gatvė Ringauduose. Remontuojama Liepų gatvė Giraitėje, o Vilkijos apylinkių seniūnijoje – asfaltuojamas kelias nuo Purviškių iki Skrebenų kaimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)