aA
Politologai ir politikos apžvalgininkai mano, kad Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) bei Algirdo Brazausko socialdemokratinės koalicijos rinkimų kampanijos labiausiai panašios į konservatorių taktiką per 1996 metų Seimo rinkimus.
Tai rodo politikos savaitraščio "Atgimimas" surengta 70-ties Lietuvos politologų ir politikos apžvalgininkų apklausa, kuri atlikta kartu Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutu.

Ši apklausa yra savaitraščio projekto "Pilietinis pasirinkimas 2000 m. Seimo rinkimuose".

Anot projekto organizatorių, juo siekiama paskatinti Lietuvos visuomenę atsakingai rinktis už ką balsuoti per šiuos Seimo rinkimus - "ar už populistines, tuščius pažadus dalijančias politines jėgas, ar už racionaliais argumentais savo programas ir veiksmus pagrindžiančias politines partijas".

Politologų ir apžvalgininkų buvo klausiama, kurios Lietuvos politinės partijos, savo rinkimų kampanijos pobūdžiu, kandidatų parinkimo į pirmąjį sąrašo dešimtuką ir kitais elementais yra labiausiai panašios į 1996 m. Seimo rinkimuose dalyvavusios ir didžiausią balsų persvarą kitų partijų atžvilgiu gavusios TS(LK) rinkimų kampaniją, sąrašo sudarymo specifiką.

13 politologų ir politikos apžvalgininkų mano, kad tai esanti Naujoji Sąjunga (socialliberalai). 11 yra manančių, kad tai A. Brazausko socialdemokratinė koalicija.

Po du apklaustuosius analitikus mano, kad labiausiai 1996 metų konservatorių rinkimų taktiką primena Lietuvos liberalų sąjunga ir Nuosaikiųjų konservatorių sąjunga.

Seimo rinkimai įvyks šį sekmadienį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.