„Priklauso viskas nuo to, kiek viskas truks – vieną ketvirtį, du ketvirčius. (...). (Blogiausiu atveju. – ELTA) tai reiškia, kad viskas persimeta į kitus metus, ir tai reiškia, kad mes turime tokį atsigavimą, kaip kad turėjome po 2008-2009 metų krizės. Tai reiškia, kad tas atsigavimas tęsiasi apie metus. Su tuo susiję tokie pakankamai skausmingi reiškiniai, kaip nedarbo lygio didelis didėjimas, darbo užmokesčio kritimas“, – „Žinių radijui“ pirmadienį sakė V. Vasiliauskas.

Lietuvos banko valdybos pirmininko teigimu, priklausomai nuo to, kiek ilgai užsitęs koronaviruso sukelta krizė, priklausys, kiek smarkiai išaugs nedarbo lygis šalyje.

„Priklausomai nuo to, kaip ilgai viskas truks, mūsų skaičiai iš tikrųjų yra nuo dviženklių, jei kalbėtume apie užsitęsusį atsigavimą, tai yra arti 20 proc. Jei vis dėlto bazinis mūsų scenarijus, tai dar kalbame apie vienaženklį skaičių, netoli 10 proc., jei kalbame apie staigų nukritimą ir staigų pakilimą, tai tie skaičiai yra ne tokie baisūs – arti 9 proc.“, – sakė jis.

Jis taip pat priminė, kad šiuo metu nedarbas Lietuvoje siekia maždaug tarp 6-7 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)