aA
Vakar Kauno skulptoriai išrašė sau leidimą atstatyti nugriautą F.Dzeržinskį, legendiniams Karo muziejaus liūtams pasiūlyti kaulų "bliūdus" ir buvusią Lenino aikštę išmazgoti - kad blogų kvapų nebūtų! Felikso reinkarnacija neįvyko!
Neįprastomis akcijomis, panašiomis į vakarykštį simpoziumą, Kauno menininkai nuo 1995 m. mini žymaus skulptoriaus Mato Menčinsko atminimą. Seniau savo kūrybiškumą jie atverdavo ekspozicijų salėse, o kuo tolyn, tuo dažnyn bando reikštis urbanistinėje miesto aplinkoje, maksimaliai priartėdami prie žmogaus.

Deja, didžioji visuomenės dalis nesupranta tokios meno išraiškos ir vykdomų akcijų virtinę pavadina tiesiog "eiliniu kvailiojimu".

Aktualu?

Aplinkos meno simpoziumo organizatorius - skulptorius ir vienas iš dvylikos meno simpoziumo dalyvių - Juozas Šlivinskas porina, jog natūralioji atmintis po ilgų pratybų išmoksta prisiminti, bet negali išmokti užmiršti.

"Vien tik žvilgsnis į tas vietas, kuriose sovietmečiu stūksojo paminklai, provokuoja mintis, taip pat veiksmą. Todėl šio simpoziumo tikslas ir yra mūsų pačių išrašytas leidimas trumpam laikui pasinaudoti nugriauta ar esančia skulptūra, konkrečia aplinka, bandant taip išsakyti savo požiūrį į istoriją, politiką ir pačią skulptūrą, LŽ teigė skulptorius J.ilivinskas. O kad ši tema aktuali, liudija Grūto parko kūrimo istorija Dzūkijoje".