aA
Britų bulvariniai laikraščiai penktadienį mirga antraštėmis "Išdavikas Hannibalas (Hanibalas)" ir "Perbėgėlis Hannibalas", kuriomis pavadinti straipsniai apie aktoriaus sero Anthony Hopkinso (Entonio Hopkinso) sprendimą tapti JAV piliečiu.
Antony Hopkins
Antony Hopkins
"Express" pacitavo 62 metų velsietį A. Hopkinsą, sakiusį, jog jam patinka gyventi Kalifornijoje. Tačiau aktorius nepasakė, kodėl nusprendė atsisakyti Didžiosios Britanijos pilietybės ir tapti JAV piliečiu.

"Nenoriu apie tai kalbėti. Ačiū, kad domitės, bet tikrai nenoriu to aptarinėti", sakė "Oskaro" laureatas. Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimas jam buvo paskirtas už kanibalo, vardu Hannibalas, vaidmenį "Avinėlių tylėjime" (Silence of the Lambs).

Populiarus bulvarinis laikraštis "The Mirror" rašė, kad žmonės pietų Velso Port Tolboto mieste, kur A. Hopkinsas užaugo, visai nesidžiaugia jo sprendimu.

"Amerika gal ir labiau blizga, bet antrų namų nebūna. Jis neturėtų gėdytis vietos, kurioje užaugo", komentavo gamyklos darbininkas. Tuo tarpu pašto viršininkas sakė, kad seras Anthony nuolat kalba esąs iš Velso, bet kai reikia apsispręsti, jis pasitraukia.

"Jei atvirai, tai jis, mano nuomone, yra veidmainis", pridūrė viršininkas.

Pats A. Hopkinsas, trečiadienį prisiekęs ištikimybę Amerikai, nori aiškiai parodyti turįs tik vieną pilietybę.

"Kaip Amerikos piliečiui čia jam nebus leista naudotis diduomenės titulu, bet grįžęs į Didžiąją Britaniją jis vėl bus seru Anthony", ketvirtadienį sakė aktoriaus biografė Catherine Olem (Ketrin Olem).

Be kitų liudininkų, privačioje pilietybės suteikimo ceremonijoje dalyvavo aktorius Johnas Travolta (Džonas Travolta) ir režisierius Stevenas Spielbergas (Stivenas Spilbergas).

Gyventi į Los Andželą A. Hopkinsas persikraustė 1998 metais. Prieš tai jis kelerius metus važinėjo iš Londono į Los Andželą ir atgal.

A. Hopkinso santykiai su žmona atšalo ir ji gyvena poros name Londone, kuriame anksčiau šiais metais buvo kilęs gaisras. Ugniagesiai išgelbėjo daugumą aktoriaus apdovanojimų, taip pat ir "Oskarą".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.