„Informacija, kad tarp mūsų keleivių buvo užsikrėtęs asmuo, mus pasiekė šįryt 9:30. Mes iškart sudarėme krizės sprendimo komandą, kuri susisiekė su Sveikatos apsaugos departamentu. Su jų pagalba ėmėmės būtiniausių priemonių tam, kad būtų užtikrintas saugumas“, – teigė „Lux Express“ generalinis direktorius Janno Ritsbergas.

„Lux Express“ teigimu, asmuo, užsikrėtęs virusu, keliavo reisu, kuris iš Rygos išvyko vakar, vasario 26-ąją, 14:00, o į Taliną atvyko 18:30. Šiam konkrečiam reisui buvo parduoti 24 bilietai. „Lux Express“ visa turima keleivių informacija pasidalino su Sveikatos apsaugos departamentu, kuris su jais susisieks.

„Lux Express“ taip pat informavo autobuso vairuotoją ir jo padėjėją bei suteikė jiems galimybę nedirbti inkubacinio periodo metu. Papildomi saugumo nurodymai taip pat bus perduoti visiems kitiems kompanijos darbuotojams.

Pranešime spaudai rašoma, kad autobusas, kuriuo keliavo koronavirusu užsikrėtęs žmogus, vakar Taline buvo išvalytas ir nuo 21:30 val. tęsė savo kelionę, vykdydamas reisą link St. Peterburgo.

Sveikatos apsaugos departamentas patvirtino, kad yra tik labai nedidelė galimybė, kad autobuse nelikus viruso nešiotojo vis dar būtų įmanoma užsikrėsti koronavirusu. Vis dėlto, šis autobusas iš reiso bus pašalintas ir pilnai dezinfekuotas.

„Lux Express“ patvirtina, kad yra pasiruošusi priimti atgal bilietus iš žmonių, kurie norėtų atšaukti savo keliones ateinančiomis dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)