„Šią akimirką viskas yra vykdoma pagal Užsienio reikalų ministerijos rekomendacijas. Vakar buvo tik rekomendacija dėl Pietų Korėjos, bet organizuotų turistinių kelionių į Pietų Korėją kelionių organizatoriai nevykdo. Šią akimirką jokios kelionės tiek į Italiją, tiek į Tenerifę neatšauktos“, – Eltai teigė M. Plepytė-Rainienė.

Jos teigimu, žmonės, įsigiję kelionės paketus su išsirinktu viešbučiu Tenerifėje, kuriame šiuo metu paskelbtas karantinas, bus apgyvendinami kitame viešbutyje.

„Jeigu yra paskelbta rekomendacija nevykti, tai tada kelionių organizatoriai nebevykdo kelionių į tam tikras šalis ir sutartys yra nutraukiamos arba keičiama data, nėra taikomas sutarties nutraukimo mokestis. Jeigu turistas nusprendžia, kad nenori vykti, tarkime, į Tenerifę, tada viskas vykdoma pagal sutarties sąlygas. Bendraujame su kelionių organizatoriais ir jie stengiasi draugiškai spręsti šias visas situacijas“, – sakė LTA vykdomoji direktorė.

„Dažniausiai kreipiamasi į partnerius. Jei viešbutis sutiktų nemokamai atšaukti rezervaciją, tada būtų netaikomi mokesčiai turistams“, – pridūrė ji.

Anot M. Plepytės-Rainienės, kol kas atšauktų kelionių yra vienetai.

„Šią akimirką atsisakančių kelionių ar nenorinčių (keliauti – ELTA) skambučių domėjimosi sulaukiame, tačiau tokių dalykų, kaip atšauktos kelionės, turime vienetus. Kol kas situacija yra stabili, kažkokio didelio ažiotažo ir kelionių atšaukimo nėra.

Darbas vyksta kiekvieną dieną. Yra šiek tiek mažesnės apkrovos, galbūt galima taip pasakyti, bet kad būtų kažkokia kritinė situacija, taip tikrai nėra“, – Eltai teigė M. Plepytė-Rainienė.

Kinijoje, kurioje ir prasidėjo koronavirusas, užsikrėtusiųjų skaičius jau viršijo 82 180. Mirusiųjų skaičius pasiekė 2 800, tačiau daugiau kaip 32 900 pacientų pasveiko, ketvirtadienį skelbė Kinijos nacionalinė sveikatos komisija. Kinijoje mirštamumas nuo koronaviruso COVID-19 šiuo metu siekia 3,49 proc.

Pietų Korėja yra labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusi šalis be Kinijos. Pietų Korėjoje užsikrėtė 1 595 žmonės ir 13 mirė.


Kalbant apie Europą, daugiausiai užsikrėtimo atvejų užfiksuota Italijoje – 470, mažiausiai 12 žmonių mirė.

Vasario 24 dieną pietinėje Tenerifės dalyje esančiame viešbutyje „H10 Costa Adeje Palace“ buvo aktyvuotas koronaviruso protokolas ir paskelbtas karantinas. Lietuvos ambasados Madride žiniomis, šiuo metu žinoma apie tris Lietuvos piliečius, esančius karantinui uždarytame viešbutyje Tenerifėje. Į Tenerifę jie atvyko iš Didžiosios Britanijos. Jie patys susisiekė su ambasada.

koronaviruso vizualas