Numatyta, kad nuo kovo mėnesio pradžios iki metų pabaigos bus atnaujintas pakilimo taką su būsimu peronu jungiantis riedėjimo takas, įrengtas pats peronas ir signalinių žiburių sistema, vidaus ir privažiavimo kelias nuo Aviacijos gatvės, nutiesti vandentiekio, nuotekų tinklai. Rangos darbų sutarties vertė siekia 9,44 mln. eurų.

Po šių infrastruktūros darbų ilgiausią Baltijos šalyse kilimo ir nusileidimo taką turintis tarptautinis Šiaulių oro uostas galės priimti daugiau civilinių orlaivių. Tai po sutarties pasirašymo akcentavo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

„Tokie didžiuliai pokyčiai šiame oro uoste daromi žiūrint į tolimesnę perspektyvą, planuojant šio objekto žengimą į civilinės aviacijos paslaugų rinką ir didinant oro uosto patrauklumą verslui. Neabejoju, kad taip bus sukurta didžiulė pridėtinė vertė greta esančiai Šiaulių laisvajai ekonominei zonai ir pramoniniam parkui, sulauksime finansiškai miestui ir šaliai naudingų sėkmės istorijų“, – tvirtina A. Visockas.

Jau anksčiau skelbta, kad tarptautiniame Šiaulių oro uoste iškils didžiausias Europoje orlaivių techninės priežiūros ir remonto centras „Aviatic MRO“. Į 23 tūkst. kv. metrų ploto objektą ketinama investuoti iki 20 mln. eurų. Po angaro stogu vienu metu tilps 8 orlaiviai, centre bus įrengta dirbtuvių erdvė, saugykla, metalo gamybos ir remonto įrenginiai, orlaivių stabdžių remonto įranga, dažymo zonos, sandėlis ir administracijos patalpos.

„Aviatic MRO“ teiks techninės priežiūros paslaugas „Airbus A320“, „Boeing 737 Classic“ ir „Boeing 737 Next Generation“ orlaivių tipams, įskaitant „D-check“, lėktuvų administravimo ir orlaivių stovėjimo vietos paslaugas.

Pilnu pajėgumu veikiančioje organizacijoje ketinama sukurti iki 1000 naujų darbo vietų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)