aA
Brangūs Lietuvos žmonės,

Baigiantis metams, kartu su visu krikščioniškuoju pasauliu sėdame prie Kūčių stalo. Laukdami Kristaus atėjimo, giliau pajuntame, kad vieni kitiems esame brangūs, artimi ir reikalingi.

Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė
© T.Černiševo nuotr.
Krikščionybė mus moko drąsos mylėti šalia esančius žmones. Drąsos atsiprašyti ir atleisti, drąsos prisipažinti suklydus ir taisyti savo klaidas. Drąsos keistis taip, kad keistųsi aplink esantys žmonės, jų žodžiai ir darbai. Galbūt tokia viltis iš pirmo žvilgsnio atrodo naivi. Tačiau prisimenu šiemet mus palikusio Jono Pauliaus Antrojo gyvenimą, žodžius bei darbus, ir suprantu tikėjimo, meilės ir vilties jėgą bei vertę.

Todėl nuoširdžiai linkiu visiems saugoti savyje šiuos žmogiškumo pamatus. Ant tikėjimo, meilės ir vilties pamatų pastatyti dvasios namai – patys tvirčiausi, patys teisingiausi. Juose visada užteks vietos visiems, kad ir kokie skirtingi būtume. Neleiskime sunykti ir nenuvertinkime šių vertybių. Nenuvertinkime savo gyvenimo, kad ir koks sunkus jis būtų. Nenuvertinkime šalia esančio žmogaus.

Tam reikia visai nedaug: šilto žmogiškumo, nuoširdaus pasitikėjimo, atlaidumo. Ne tik Šventų Kalėdų išvakarėse, bet ir kiekvieną dieną. Neabejoju, kad kuo daugiau šių vertybių rasis mūsų kasdieniame gyvenime, tuo gražesnis ir dvasingesnis bus pasaulis, jungiantis valstybes, tautas, žmones.

Todėl nuoširdžiai linkiu, kad, dalydamiesi Kalėdaičiu, iš širdies į širdį pasidalytume ir savo gerumu. Kad nenutylėtume gero žodžio, kai galime jį pasakyti. Nuoširdžiai linkiu, kad Šventos Kalėdos sustiprintų visų mūsų viltį, tikėjimą ir meilę. Kad tai virstų santarą ir pasitikėjimą nešančiais žodžiais ir darbais. Ir kad mes visi taptume dvasiškai stipresni, žmogiškai šiltesni. Nuoširdžiai linkiu, kad ateinantys metai atneštų daugiau šilumos ir jaukumo į visas Lietuvos šeimas. Kad visuose Lietuvos namuose stalai būtų gausesni, o aplink juos sėdinčių žmonių veidai – šviesesni ir atviresni. Kad kartu su Kristaus gimimu gimtų ir tvirtėtų mūsų visų žmogiškumas pačia plačiausia ir pačia gražiausia šio žodžio prasme.

Sveiki sulaukę Šventų Kalėdų.

Ponia Alma Adamkienė:

Nuoširdžiai sveikinu visas Lietuvos šeimas – vaikus, jų mamytes ir tėvelius su Kalėdų švente. Tegu Jūsų namuose niekada nepritrūksta duonos ir juoko. Tegu visus ateinančius metus Jus lydi sėkmė ir meilė, šiltas bendradarbiavimas ir supratimas. Iš visos širdies linkiu laimės kiekvienam – mažam ir dideliam.

Sveiki sulaukę Šventų Kalėdų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.